Posjeta Zrenjaninu u okviru priprema za izgradnju Gradske sportske dvorane u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Posjeta Zrenjaninu u okviru priprema za izgradnju Gradske sportske dvorane u Bijeljini


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa direktorom JP „Direkcija za izgradnju i razvoj Grada“ Mladenom Petrovićem boravio je u radnoj posjeti bratskom Gradu Zrenjaninu.
Posjeta je, prije svega, bila prilika za upoznavanje s radom sportskih objekata u Zrenjaninu i organizacijom velikih sportskih događaja, poput predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci za žene, čiji je jedan od domaćina i Zrenjanin.
Domaćini su organizovali i posjetu najreprezentativnijim sportskim objektima u Zrenjaninu – „Kristalnoj dvorani“, hali „Medison“ i gradskom stadionu.
- Bijeljina se priprema za izgradnju nove sportske dvorane, a upravo bi zrenjaninska „Kristalna dvorana“ mogla poslužiti kao uzor za sportski objekat ovakave vrste u našem Gradu. Zahvalni smo gradonačelniku Janjiću i njegovim saradnicima na informacijama kako o samoj „Kristalnoj dvorani“, tako i o iskustvima o organizaciji velikih sportskih događaja kojih ne manjka u Zrenjaninu - naveo je Mićić. 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je istakao da predstoje obimni radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona, izgradnji savremene atletske staze i postavljanju rasvete, a upoznao je gradonačelnika Bijeljine i s projektom kojim je hala „Medison“ pretvorena u sportsko-sajamski i trenažni prostor, koji istovremeno može koristiti više sportskih ekipa.
U „Kristalnoj dvorani” u toku su radovi na postavljanju novog parketa, što je takođe bila jedna od tema o kojoj se razgovaralo u samoj hali.
Takođe, gradonačelnici su razgovarali o funkcionisanju industrijskih zona u Zrenjaninu čiji koncept je bio osnova za planiranje Poslovno-industrijske zone 2 u Bijeljini.
- Ovo je odličan primjer kako stabilnost jedne države doprinosi privlačenju investicija. Zahvaljujući svom velikom trudu, ali i podršci Vlade Republike Srbije, Zrenjaninci su uspjeli da privuku značajne investicije, među kojima se u novije vrijeme izdvaja kineska investicija u fabriku guma od skoro milijardu dolara - istakao je Mićić.
Ovom posjetom nastavljena je dugogodišnja prijateljska saradnja Zrenjanina i Bijeljine, koja je ozvaničena potpisivanjem sporazuma o saradnji u septembru prošle godine.  

​Izvor: Grad Bijeljina