Povodom Dana oslobođenja Grada – 24. septembra; Dodijeljena gradska priznanja :: Semberija INFO ::

 

Povodom Dana oslobođenja Grada – 24. septembra; Dodijeljena gradska priznanja


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, čestitajući građanima Bijeljine Dan prvog oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu – 24 septembar 1943. godine, čestitao je i dobitnicima trideset i tri gradska priznanja, koja su im dodijeljena povodom Dana oslobođenja grada. Najviše priznanja dodijeljeno je zdravstvenim radnicima koji se bore protiv pandemije virusa korona.



„Ove godine je bilo malo više nagrada i priznanja, jer smo imali specifičnu i tešku godinu koju je obilježila borba protiv pandemije virusa korona. Zbog toga je jedna trećina nagrađenih iz Bolnice „Sveti vračevi“ i Doma zdravlja Bijeljina. U pitanju su ljudi koji su se nesebično borili protiv ove pošasti. Ova borba još uvijek nije završena, tako da i dalje moramo voditi računa o zdravlju naših građana“, istakao je tom prilikom gradonačelnik Mićić.



Gradonačelnik je zaželio da naredni Dan oslobođenja doživimo u zdravlju i veselju, sa još više uspjeha i uspješnih projekata koji će biti realizovani na dobrobit svih građana.



Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević čestitao je sugrađanima Dan oslobođenja grada, istakavši da se u doba globalne pandemije virusa korona i ovaj dan obilježava na jedan specifičan način.

„Sve manifestacije smo prilagodili novonastaloj situaciji, tako da skromno obilježavamo sve, pa i ovu manifestaciju. Nadam se da će se u skorije vrijeme situacija normalizovati, te da ćemo ubuduće ovakve događaje proslavljati puno masovnije i u više dana. Čestitao bih svima onima koji su dobili priznanja i neka im to bude podstrek u radu u narednom periodu“, istakao je Đurđević.



U ime svih nagrađenih, te u ime nagrađenih zdravstvenih iz Doma zdravlja Bijeljina, zahvalila se doktorka Danijela Đukin, direktor Doma zdravlja, naglasivši da je riječ o ostvarenim ljudima u svojim profesijama.

„I sama sam prije dvije godine nagrađena Zlatnom medaljom „Filip Višnjić“ za najhumanijeg ljekara Semberije. Srce mije bilo ogromno. Danas se još bolje osjećam, jer je desetak radnika iz Doma zdravlja nagrađeno za nesebičan i krajnje odgovoran rad u borbi protiv virusa korona“, naglasila je doktorka Đukin.

Semberija info - Lj.Ljubojević
​Foto - B.Milošević