BIJELjINA - EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI: IMA VOŽNjE I BEZ AUTOMOBILA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA - EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI: IMA VOŽNjE I BEZ AUTOMOBILA


Nedelja, 20. septembar, peti dan ovogodišnje Evropske sedmice mobilnosti koja se odvija pod sloganom ,,Mobilnost za sve bez štetnih gasova“,  u Bijeljini će proteći u znaku biciklističke vožnje.

Start biciklističke vožnje, koja je pod sloganom  ,,20ka za zdravlje“, je na mostu kod MUP-a, a cilj u Eko vizitor centru ,,Jezera“. Početak vožnje je u 12 časova i 30 minuta, a prethodi mu okupljanje i registracija učesnika.

Distanca i vremensko trajanje vožnje su proizvoljni, ali očekivano trajanje je od pola sata do 40 minuta kako bi efekat istovremenog prisustva biciklista bio veći. 

U Eko vizitor centru ,,Jezera“ učesnici biciklističke vožnje pogledaće promo video klip ,,EMW 2019“, imaće vremena i za druženje, a povratak u grad je predviđen za 15 časova.

U program Evropske sedmice mobilnosti ogranizatori su uvrstili i neke kulturne sadržaje, a ovaj nedeljni namijenjen je najmlađim ljubiteljima pozorišta.

Na platou ispred Centra za kultu,u terminu od 18 časova, biće izvedena predstava za djecu ,,Pepa Prase“.

Odluka da svakog dana,  tokom trajanja Evropske sedmice mobilnosti, u večernjim satima Ulica Vuka Karadžića bude zatvorena za saobraćaj jedna je od akcija kojima se ukazuje na potrebu zatvaranja užeg centra grada za saobraćaj, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života građana i očuvanja njihovog zdravlja. Ulica Vuka Karadžića u nedelju neće biti zatvorena za saobraćaj samo u večernjim satima, nego će čitav dan biti pješačka zona.

Semberija info - M.Rešidović