BOLNICA SVETI VRAČEVI: VRIJEDNA DONACIJA IZ ŠVAJCARSKE :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA SVETI VRAČEVI: VRIJEDNA DONACIJA IZ ŠVAJCARSKE


U bijeljinsku bolnicu „Sveti vračevi“ danas je stigla vrijedna donacija iz Švajcarske – 28 bolničkih kreveta, izrađenih po svjetskim medicinskim standardima, namijenjenih za opremanje kovid bolnice koja se nalazi u zgradi stare ginekologije.

Zahvalivši na vrijednoj donaciji, doktor Zlatko Maksimović, vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice zahvalio se tom prilikom i Dobrotvornoj organizaciji „Trojeručica“ koja je pomogla oko realizacije ove donacije.
 

„Zahvalio bih se ovom prilikom, prije svega, Milanu Popoviću i njegovim prijateljima koji su obezbijedili vrijednu donaciju. U pitanju su kvalitetni kreveti, izrađeni po najsavremenijim standardima koji će poslužiti za smještaj u kovid bolnici. Nažalost, povećava se broj pacijenata u kovid bolnici, tako da moramo što spremnije dočekati predstojeći vremenski period. Od prijatelja iz Švajcarske imamo poziv da posjetimo jednu bolnicu u toj zemlji i mi ćemo iskoristiti tu priliku kada se popravi epidemiloška situacija“, istakao je doktor Maksimović, naglasivši da će kompletiranje kovid bolnice biti završeno tokom oktobra.

Naglasio je da su kreveti namijenjeni za teške bolesnike i pacijente s težom kliničkom slikom.
 

Milan Popović, predstavnik Grupe za promociju sela Bare I “Nemanjići” iz švajcarskog grada Tićino, organizacije koja je donirala krevete, izjavio je da će donirani kreveti biti u funkciji u najskorije vrijeme i pružiće adekvatnu medicinsku njegu.

Protojerej – stavrofor Jadranko Stojanović, član „Trojeručice“ izjavio je da je u junu dovezeno 28 bolničkih kreveta, tako da je ovo već druga humanitarna isporuka bolničkih kreveta.

„ Nastavićemo i dalje da radimo za dobrobit našeg naroda. To je naša misija i mi smo aktivni u cijeloj Eparhiji zvorničko tuzlanskoj. Ukupna vrijednost ove donacije iznosi oko 250.000 eura“, istakao je prota Stojanović.

Semberija info