Odbor za građevinu i prostorno uređenje SDSS-Mićo Mićić: Cilj nam je još ljepši i moderniji grad :: Semberija INFO ::

 

Odbor za građevinu i prostorno uređenje SDSS-Mićo Mićić: Cilj nam je još ljepši i moderniji grad


Stranka demokratske Srpske Semberija formirala je Odbor za građevinu i prostorno planiranje, a čine ga mladi ljudi koji znanjem u ovoj oblasti žele da doprinesu urbnističkom, ali i drugim razvojima grada Bijeljine. Direktor Direkcije za izgradnju i razvoj grada Bijeljina Mladen Petrović rekao da na ovaj način žele da pronalaze načine da promijene postojeće, a poštujući želje građana i investitora.



- Cilj nam je da imamo ljepši i moderniji grad, grad sa više prostora i zelenila, šetačkih zona i biciklističkih staza. Timskim radom ćemo pronalaziti najbolja i najprihvatljivija rješenja, koja ćemo prezentovati kroz pilot projekte“; rekao je Petrović.

Član Odbora je i Bijeljinka Neda Živak, docent doktor iz uže naučne oblasti prostornog planiranja. Radila je na Univerzitetima u Beogradu i u Banja Luci, a autor je 40 naučnih stručnih radova iz oblasti urbanizma i prostornog planiranja.
- Otvorili smo mnogo dobrih i veoma interesantnih pitanja iz građevinske struke i radićemo na tome da pronađemo što kvalitetnije odgovore, a svakako i da najkvalitetnija rješenja implementiramo. Potrudićemo se da sve primjere dobre prakse u ovoj oblasti, primjenimo i u Bijeljini“, rekla je Živakova.

Jedan od članova Odbora je i Marjan Marjanović iz Bijeljine koji je poznat u Evropi, ali i svijetu u oblasti urbanizma. Marjanović je trenutno na doktoratu u Londonu.

​Semberija info - O.Stjepanović