Konjički klub Vranac, Velika Obarska: Njeguju tradiciju konjičkog sporta :: Semberija INFO ::

 

Konjički klub Vranac, Velika Obarska: Njeguju tradiciju konjičkog sporta


Stogodišnju tradiciju konjičkog sporta u Semberiji njeguje Konjički klub „Vranac“ iz Velike Obarske. Borko Simić, osnivač ovog kluba, kaže da je konjički sport, zbog pandemije virusa korona, u blagoj stagnaciji, prije svega, zbog nemogućnosti organizovanja većih međunarodnih takmičenja.



„Tradicija i ljubav prema konjima i konjičkom sportu nas održava. U klubu „Vranac“ trenutno je okupljeno tridesetak zaljubljenika u konjički sport i konjičke trke. Ranijih godina smo učestvovali na takmičenjima u Nevesinju, Gradačcu, Bihaću, Velikoj Kladuši i na drugim velikim konjičkim trkama. Pokušavamo ovih dana da organizujemo konjičku trku i u Bijeljini, koju smo planirali za 26. septembar.



U štali trenutno imamo pet grla i dva ždrijebeta. Namjera nam je da nabavimo i jedno englesko grlo i da se ozbiljno u budućnosti pozabavimo konjičkim sportom. Organizovali smo i školu jahanja, iznajmljujemo kočije i fijakere za razne svečane prilike“, kaže Borko Simić, zaljubljenik u konjički sport. Od malih nogu u ovaj sport se uključila i njegova sestra Milica.

Semberija info - Lj.Ljubojević