Devet godina traje stečaj u GP „Rad“ :: Semberija INFO ::

 

Devet godina traje stečaj u GP „Rad“


Некадашња управна зграда
Okončanjem nekoliko parničnih postupaka, koji se odnose na utvrđivanje prava svojine na jednom poslovnom prostoru i jednom stanu, te kroz postupak javnog izlaganja za nekoliko spornih nekretnina, mogao bi se konačno privesti kraju stečajni postupak za  Građevinsko preduzeće „Rad“ iz Bijeljine, koji je otvoren prije devet godina, preciznije, 23. decembra 2009. godine, kaže  advokat Nadežda Stevanović, punomoćnik preduzeća GP „Rad“ u stečaju koje je tužilo Republiku Srpsku radi utvrđivanja prava svojine nad jednim poslovnim prostorom u Bijeljini.

„Poslovni prostor je upisan na privremeni list nepokretnosti sa pravom svojine, a na osnovu rješenja Geodetske uprave u postupku izlaganja nekretnina. Još nekoliko nekretnina čeka na sudski epilog ili na završetak postupka javnog izlaganja u Geodetskoj upravi RS. Kada se okončaju ovi postupci, onda se definitivno može pristupiti zatvaranju ovog stečaja“, kaže advokat Nadežda Stevanović, podsjećajući da je ovaj stečaj nekoliko godina vodio stečajni upravnik Stojan Jović, a nakon njegove smrti za stečajnog upravnika je imenovan Goran Marković.

U postupku utvrđivanja prava svojine nad spornim nekretninama, kaže Nadežda Stevanović, veliki problem predstavlja i činjenica da je dokumentacija u međuvremenu uništena, što usporava aktivnosti oko okončanja  sudskih sporova i stečaja. 

Lj.Lj.