GDJE SU BIJELjINSKI GRAĐEVINARI NA 39 ° C ? :: Semberija INFO ::

 

GDJE SU BIJELjINSKI GRAĐEVINARI NA 39 ° C ?


U BiH danas se očekuje maksimalna dnevna temperatura do 39 stepeni Celzijusovih, a Metoalarm je izdao narandžasto upozorenje zbog visoke temperature vazduha   i visoke vrijednosti UV zračenja. Iz Republičkog hidrometeorolškog zavoda Republike Srpske najavili su vrlo toplo vrijeme u periodu od sedmog do 18. jula, uz napomenu da jedan od vrhunaca toplog talasa počinje danas i da će trajati do subote (13. jula) kada se očekuju temperature od 34 ° C do 40 ° C.  U nedjelju i ponedjeljak (14. i 15. jul) očekuju se nešto niže temperature (31-37 ° C) da bi od utorka do četrvrtka sljedeće sedmice vrijednosti na termometru opet stigle do 40 ° C.  Najavljen je i porast minimalne temperature pa se u mnogim predjelima očekuju tropske noći (minimalna temperatura će ostati iznad 20 ° tokom cijele noći).

Tim povodom kontaktirali smo nekoliko građevinskih firmi sa područja Bijeljine gdje smo saznali da je većina prilagodila radno vrijeme trenutnim temperaturama.

-Naše redovno radno vrijeme je od sedam do 17 časova. Obzirom da je priroda našeg posla takva da radnici mnogo vremena provode pod vedrim nebom te da pratimo vremenske prognoze naših institucija, posljednjih dana radimo po skraćenom režimu, do 13 časova. Takođe , u tom periodu se trudimo da što više poslova obavljamo u unutrašnjosti objekata u izgradnji, kako naši radnici ne bi bili izloženi direktnoj sunčevoj toploti. Ovakvo radno vrijeme će trajati do prolaska ovog toplotnog talasa“, rekli su za „Semberija INFO“ u firmi DOO „Zidar Živanović“.
 
Semberija info