Poljoprivredna i medicinska škola Bijeljina - Danas u školi pokazna vježba Crvenog krsta :: Semberija INFO ::

 

Poljoprivredna i medicinska škola Bijeljina - Danas u školi pokazna vježba Crvenog krsta


Danas će volonteri i profesionalci Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina održati pokaznu vježbu pružanja prve pomoći realnog prikaza povreda i stanja u JU poljoprivredna i medicinska škola Bijeljina, sa početkom u 12 časova I 15 minuta.
 
U vježbi će pored tri profesionalaca, sedam volontera, pet glumaca i šminkera učestvovati dr Slobodan Stanišić specijalista urgentne medicine Doma zdravlja Bijeljina, inače dugogodišnji volonter Crvenog krsta koji svojim iskustvom u radu u službi hitne pomoći upravo ukazuje na najčešće situacije koje se dešavaju na terenu. Ova vježba je nastavak započete posjete školama u Bijeljini koja ima za cilj, prije svega, naučiti prisutne o pravovremenom reagovanju u najčešćim povredama i stanjima u osnovnim i srednjim školama.
 
-Takođe, ovima vježbama želimo podići svijest o važnosti poznavanja pružanja prve pomoći kod građana. Dosadašnja saradnja sa Medicinskom školom je na visokom nivou, nama je to izuzetno važno, imajući u vidu da, upravo, iz te škole izlaze budući zdravstveni radnici. Pokazne vježbe ovakvog tipa pružaju dragocjenu priliku učenicima medicinske škole da primijene teorijsko znanje koje su stekli tokom nastave. Ova vrsta praktičnih iskustava poboljšava njihove vještine i razumijevanje postupaka prve pomoći, što je ključno za njihov profesionalni razvoj. Učestvovanje u pokaznoj vježbi omogućuje učenicima da razvijaju samopouzdanje u primjeni prve pomoći u stvarnim situacijama. To je posebno važno s obzirom na odgovornosti koje će imati kao budući zdravstveni radnici. U ovoj školi su planirana dva scenarija, od kojih je jedan prikaz saniranja povreda i stanja koju ćemo održati u holu škole i drugi simulacija udesa dva vozila sa izvlačenjem povrijeđenih osoba koju ćemo održati u dvorištu škole’’, najavili su Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina.