Ispod stare lipe :: Semberija INFO ::

 

Ispod stare lipe



Jedan od simbola Bijeljine je i stara lipa ispred Centra za kulturu ,,Semberija''. Kad bi mogla da priča šta je sve doživjela i čemu je svjedočila, lipa bi mogla da govori danima.

Ispod njene mirisne krošnje oduvijek su okupljali i mladi, i stari. Tokom toplih večeri i kasno u noć, svojevremeno su se čuli zvuci gitare i pjesme, upotpunjeni slatkim, mladalačkim smijehom i opuštenim razgovorima. Lipa pamti i mnoge ljubavi i mnogo čega još...



Svojevremeno, kada je rušena zgrada Doma omladine, lipa je ostala i opstala do danas. Ovih dana, kada je procvjetala, već u jutarnjim satima možemo vidjeti mnoge Semberce kako uživaju u opojnom mirisu ,,ove stare dame'', pijući prvu jutarnju kafu.

- Mnogi su ispod ove lipe proveli najljepše trenutke svog života, pa i ja, naročito u prošlom vijeku kada smo bili mladi. I dan-danas najdraže mi je da dođem ovdje i popijem prvu jutarnju kafu. Uvijek vidim nekog dragog, sa nekim malo popričam, a Boga mi, često se sjetim i starih dobrih vremena. Uvijek mi je bilo najljepše kad lipa procvjeta, kao što je to i ovih dana, pa mogu da uživam i u opojnom mirisu'', kaže za Semberija info jedan stariji Bijeljinac.


Semberija info - V. Zelenović