OTOHIRURGIJA NAPREDUJE: Složen operativni zahvat urađen kod pacijenta iz Sankt Peterburga :: Semberija INFO ::

 

OTOHIRURGIJA NAPREDUJE: Složen operativni zahvat urađen kod pacijenta iz Sankt Peterburga


Direktor Bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina prof.dr Zlatko Maksimović, obišao je pacijenta iz Sankt Peterburga, kojem je, prošlog vikenda urađena složena operacija uha u našoj ustanovi.

Tridesetogodišnji Sergej M. trenutno je nastanjen u Sutomoru, Crna Gora, gdje, kako navodi, radi kao inženjer mašinstva za jednu holansku firmu. On kaže da uslovi u bijeljinskoj bolnici ne zaostaju za svjetskim zdravstvenim ustanovama.



“Veoma sam zadovoljan izgledom i uslugom u vašoj bolnici, divno osoblje, ljekari, sestre. Hrana je veoma ukusna. Veoma sam zadovoljan internet konekcijom ovdje, sve pohvale. Bolje nema ni u Holandiji i Rusiji”, rekao nam je na tečnom engleskom sa osmjehom na licu Sergej i dodao da je zahvalan prof. Nenadu Arsoviću koji mu je preporučio našu ustanovu za operativno liječenje.



“Zadovoljstvo je vidjeti kako naša kuća napreduje. U oblasti otorinolaringologije dosta toga smo uveli novog. Čestitao bih našem stručnom saradniku prof.dr Nenadu Arsoviću, direktoru Klinike za ORL Kliničkog centra Srbije, načelnici Odjeljenja za ORL dr Nadi Savić, dr Vesni Živanović, šefu anestezije na sjajno obavljenoj operaciji.



Povjerenje pacijenata je najvažnije, a stičemo ga samo znanjem i radom”, rekao je kratko prof. Maksimović prilikom posjete.

Prema riječima dr Nade Savić, specijaliste otorinolaringologije I načelnice odjeljenja za ORL, pacijent je imao jednu od složenijih patologija u otohirurgiji.



“Radi se o hroničnoj mediji sa sekrecijom iz uha (hronična upala srednjeg uha) sa holestetaomom, najtežom formom nespecifičnih hroničnih zapaljenskih procesa srednjeg uha.



Prilikom operativnog liječenja, našl smo i timpanosklerozu, (fibrozno - hijalina degeneracija lamine proprije srednjeg uva).Operacija je bila veoma složena i trajala je dugo. Morali smo da koristimo posebne tehnike, zbog otežanog pristupa usljed izmijenjenih anatomskih struktura”, izjavila je dr Savić i navela da je zadovoljna ishodom operacije, te da je potrebno dalje praćenje I kontrole zbog timpanoskleroze. Najvažnije je da se zaustavi dalje propadanje sluha i omogući normalno funkcionisanje, rekla je ona.