IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA 2022: Kandidati za najboljeg pedagoga fizičke culture :: Semberija INFO ::

 

IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA 2022: Kandidati za najboljeg pedagoga fizičke culture


Manifestacija Izbor najboljeg sportiste Grada Bijeljina za 2022. godinu ulazi u završnu fazu. Sportski kolektivi koji djeluju na području grada imali su priliku do 14. januara predložiti kandidate za koje smatraju da ostvarenim rezultatima na sportskim borilištima ispunjavaju kriterije ove manifestacije. Svečanost proglašenja najboljih biće upriličena šestog februara u Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini.

U kategoriji „Najbolji pedagog fizičke kulture“ redakcija „Semberskih novina“ je primila četiri prijedloga.
 
1.Za najboljeg pedagoga fizičke kulture Grada Bijeljina za 2022. godinu Udruženje pedagoga fizičke kulture srednjih škola Bijeljina, predložilo je profesorku Biljanu  Dobrosavljević.

Biljana Dobrosavljević od 2018. godine uspješno vodi košarkašku sekciju Gimnazije „Filip Višnjić“ Bijeljina sa kojom je u proteklim godinama ostvarila zapažene rezultate na republičkim takmičenjima MOI RS. Tokom 2022. godine muška košarkaška sekcija Gimnazije osvojila je prvo mjesto na Republičkom takmičenju, a potom i prvo mjesto na međunarodnom takmičenju. Na Balkanskom prvenstvu u basketu 3x3 koje je održano u Ohridu, muška ekipa Gimnazije osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju. Sa ženskom košarkaškom ekipom osvojila je prvo mjesto na Opštinskom i treće mjesto na Regionalnom takmičenju. Profesorica Biljana je 2019. godine vodila odbojkašku sekciju. Takođe se istakla u organizaciji mnogobrojnih školskih, sportskih takmičenja (opštinskih, regionalnih i republičkih).

Uspjeh ostvaren od 2018 – 2022. godine:

Košarka (momci) 2018. godine
I mjesto  -  Opštinsko takmičenje  - Bijeljina
I mjesto  - Regionalno takmičenje  - Bijeljina

Odbojka (djevojke) 2019. godine
I mjesto – Opštinsko takmičenje – Bijeljina
I mjesto – Regionalno takmičenje - Zvornik
II mjesto – Republičko takmičenje – Trebinje

Košarka (momci) 2022. godine
I mjesto- Opštinsko takmičenje – Bijeljina
I mjesto – Regionalno takmičenje - Bijeljina
I mjesto – Republičko takmičenje – Banja Luka (zlatna medalja)
I mjesto – Balkansko takmičenje – basket 3x3 -  Ohrid (zlatna medalja)

Košarka (djevojke) 2022. godine
I mjesto – Opštinsko takmičenje - Bijeljina
III mjesto – Regionalno takmičenje – Bijeljina
 
 
2. Za najboljeg pedagoga fizičke kulture u 2022. godini Rukometni klub „Bijeljina“ je predložio Miomira Trifkovića, profesora fizičkog u Gimnaziji „Filip Višnjić“ u Bijeljini.
 
3. Za najboljeg pedagoga fizičke kulture u 2022. godini Odbojkaški klub „Radnik“ je predložio Daria Vujanovića, profesora fizičke kulture u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljini. Profesor Vujanović je osvajač školskog republičkog prvenstva, koordinator školskih takmičenja, angažovan u Odbojkaškom klubu „Radnik“ kao trener mlađih kategorija.
 
4. Za najboljeg pedagoga fizičke kulture u 2022. godini prijavio se Siniša Pavlović:

-Zovem se Siniša Pavlović, rođen sam 29.08.1987. godine u Tuzli. Završio sam Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli 2011. godine, a od 2012. godine sam uključen u sistem obrazovanja Republike Srpske kroz neprekidan rad u više obrazovnih institucija. Jedan od razloga za prijavu na ovaj konkurs pored osvojenih rezultata u 2022. godini je i činjenica da mi je 2022. godina mali jubilej rada u obrazovanju. Od 2016. godine sam zaposlen u JU OŠ “Knez Ivo od Semberije”, Bijeljina, a od 2018. godine sam zaposlen u dvije škole na području grada Bijeljina, JU OŠ “Knez Ivo od Semberije” Bijeljina i JU OŠ “Jovan Dučić”, Bijeljina gdje i danas radim. Od dosadašnjeg rada u vaspitno-obrazovnim institucijama posebno bih izdvojio znatan broj osvojenih republičkih medalja sa učenicima osnovnih škola, preko 10 regionalnih medalja i velikim brojem opštinskih i gradskih medalja.“

(Semberija info)