IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA 2022: Kandidati za najuspješnijeg trenera :: Semberija INFO ::

 

IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA 2022: Kandidati za najuspješnijeg trenera


Manifestacija Izbor najboljeg sportiste Grada Bijeljina za 2022. godinu ulazi u završnu fazu. Sportski kolektivi koji djeluju na području grada imali su priliku do 14. januara predložiti kandidate za koje smatraju da ostvarenim rezultatima na sportskim borilištima ispunjavaju kriterije ove manifestacije. Svečanost proglašenja najboljih biće upriličena šestog februara u Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini.

U kategoriji „Najuspješniji trener“ u redakciju „Semberskih novina“ stiglo je 13 prijava: Srđan Nešković (AK „Atletik“), Radivoje Simeunović (BK “Radnik“), Velibor Đurić (FK „Radnik“), Igor Mihajlović (KK „Radnik“), Dragan Jevtić (ŽFK „Radnik Bumerang“), Bojan Kvrgić (OK „Libero“), Obrenko Miljković (RK „Bijeljina“), Milorad Marković (KK „Šampioni“), Svjetlan Vujadinović (TKD „Jopa“), Josip Pandža (KK „Budućnost Prolab“), Dimitrija Jovanović (Kik-boks klub „Panter“), Aleksandar Beštić (TKD „Sokol“) i Vladimir Đokić (DžK „Panter“).


 
1.       Srđan Nešković, trener Atletskog kluba „Atletik“.

Srđan je rođen 31. januara 1987. godine u Sarajevu. Fakultet fizičke kulture i sporta je završio u Novom Sadu a trener je u Atletskom klubu „Atletik“ od osnivanja kluba. Na svečanosti pod nazivom „Dani atletike“, koja je održana u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske u Istočnom Sarajevu krajem 2022. godine, Srđan je proglašen za  najboljeg trenera Republike Srpske za 2022. godinu u kategoriji „Stariji pioniri“. Srđan je trener: Eme Kovač, Lazara Pajkića, Pavla Kovača, Dragana Senića, Pavla Ilića i Luke Pajkića kao i ostalih atletičara koji su u ovoj godini osvojili ukupno 42 medalje na Prvenstvima BiH i RS, te 78 medalja na međunarodnim atletskim mitinzima, uličnim trkama i raznim drugim atletskim manifestacijama, što govori da je Srđan izuzetno stručan i kvalifikovan trener koji je u 2022. godini dao nemjerljiv doprinos razvoju atletike u Bijeljini.

2.         Radivoje Simeunović, trener Bokserskog kluba “Radnik”.



3.         Velibor Đurić, trener Fudbalskog kluba „Radnik“.

Rođen 05.05.1982. godine u Vlasenici gdje je započeo fudbalsku karijeru. Nakon bogate igračke karijere u jesen 2021. godine, zbog poznatih razloga u klubu, Đurić je praktično iz kopački preuzeo dužnost prvog trenera Fudbalskog kluba „Radnik”. Ovu veliku obavezu hrabro je nosio sve do posljednjeg kola takmičenja u Premijer ligi BiH. Spletom raznih okolnosti klub nije zadržao status premijerligaša pa se preselio u Prvu ligu Republike Srpske. Ljetna pauza prošle godine se približila kraju a nije bilo naznaka za boljitak. Uprkos svemu, Velibor Đurić počeo je pripreme sa tri fudbalera. I onda preokret. U klub je došlo novo, ambiciozno rukovodstvo koje je učinilo maksimalne napore da se klub uključi u takmičenje, jer je prvenstvo već počelo a Radnik još nije kompletirao tim za start Prve lige. Uz kvalitetno vođstvo sa klupe, na kraju jesenjeg dijela Prve lige RS, FK „Radnik” zauzima visoko šesto mjesto na tabeli što mu garantuje miran nastavak takmičenja na proljeće i stvaranje uslova za buduće uspjehe kluba. Velibor Đurić je porodičan čovjek, otac troje djece i oličenje sjajnog čovjeka i sportiste.



4.         Igor Mihajlović, trener Košarkaškog kluba „Radnik“.

Sa Košarkaškim klubom „Radnik“ ostvarivao je zapažene rezultate, osvajao je Prvu ligu Republike Srpske i sa uspjehom vodio klub u Premijer ligi BiH. Bio je selektor reprezentacije Republike Srpske i prvak Bosne i Hercegovine sa juniorima KK „Radnik BNB". Svojim radom sa mlađim selekcijama učinio je mnogo za razvoj ovog kluba, košarke i uopšte sporta u našem gradu.



5.         Dragan Jevtić, trener Ženskog fudbalskog kluba „Radnik Bumerang“.
 
Dragan Jevtić je dugogodišnji trener ŽFK „Radnik Bumerang“, ekipe sa kojom se dugi niz godina uspješno takmiči u Premijer ligi BiH za žene. Takođe, sa kadetkinjama te ekipe je osvojio titulu šampiona BiH. To nije sve jer je Dragan Jevtić trener i ženske juniorske reprezentacije BiH, sa kojim je izborio plasman u A rang reprezentacija Europe, uzrasta U-19. (prijedlog KMF Radnik, ŽFK Radnik i OK Radnik).


 
6.        Bojan Kvrgić, trener Odbojkaškog kluba „Libero“.


 
7.        Obrenko Miljković, trener Rukometnog kluba „Bijeljina“.


 
8.        Milorad Marković, trener Karate kluba „Šampioni“.
 
Pod rukovodstvom Milorada Markovića karatisti KK „Šampioni“ su tokom 2022. godine osvojili veliki broj medalja i na domaćoj i na međunarodnoj sceni. Tako su Aleksandar Novicki u Veneciji i Lazar Marković na Kipru osvojili srebrne medalje na dvije WKF Svjetske karate lige mladih. Srebrnu medalju je izborila i Vanja Stojanović na Balkanskom prvenstvu održanom u Beogradu kao i Lazar Marković koje je takođe osvojio srebro na Balkanskom prvenstvu održanom u Baru krajem prošle godine.


 
9.         Svjetlan Vujadinović, trener Tekvondo kluba „Jopa“.
 
Rođen je 1987. godine u Visokom. Tekvondo je počeo trenirati 1996. godine. Nosilac je crnog pojasa 5. Dan i najmlađi je trener u BiH sa ovim majstorskim zvanjem. Uspješno je organizovao 14 takmičenja, od čega četiri Prvenstva Republike Srpske, pet Prvenstava Bosne i Hercegovine i pet međunarodnih turnira. Od 2010-2012. godine bio je član predsjedništva Tekvondo saveza BiH. Od 2012-2019. godine obnašao je funkciju predsjednika Asocijacije (saveza) olimpijskog tekvondoa Republike Srpske. Prije dvije godine, 2021. obnašao je funkciju trenera kadetske reprezentacije BiH sa položenom međunarodnom licencom.


 
10.        Josip Pandža, trener Košarkaškog kluba „Budućnost Prolab“.
 
Josip Pandža je prvi trener seniorske ekipe Budućnosti. U svojoj bogatoj karijeri sa reprezentacijom BiH je osvajao U16 Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2015. godine te bio prvak Olimpijskih igara za mlade (EYOF) koje su se održale u Gruziji takođe 2015. godine. U sezoni 2021/22. je preuzeo kormilo KK „Budućnost“ u momentu kada su bili na četvrtoj poziciji na tabeli Prve lige RS sa omjerom od pet pobjeda i tri poraza. Do kraja sezone ekipa je osvojila Prvu ligu Republike Srpske ostvarivši najveći uspjeh u istoriji kluba. Svojim znanjem, upornošću, strašću i temeljitošću Josip Pandža je nastavio sa dobrim rezultatima i u Prvenstvu BiH. Ekipa „Budućnost Prolab“ je prvi dio prvenstva završila na visokoj trećoj poziciji sa osam pobjeda i tri poraza.


 
11.        Dimitrija Jovanović, trener Kik-boks kluba „Panter“.
 
Rođen 22.06.1975. godine u Tuzli, Jovanović je istaknuti trener i sportski radnik. Predsjednik je i trener Kik-boks kluba „Panter“ Bijeljina od njegovog osnivanja 12.12.2006. godine do danas. Potpredsjednik je Komisije za sudije Kik-boks saveza Bosne i Hercegovine i savezni sudija u kik-boksu, član je Upravnog odbora Kik-boks saveza Republike Srpske, predsjednik je Komisije za sudije Kik-boks saveza Republike Srpske. Dimitrija Jovanović – Rox postigao je u 2022. godini sljedeće rezultate: Kik-boks savez Bosne i Hercegovine proglasio ga je za najboljeg trenera i sudiju za 2022. godinu–ringovne discipline. Kao trener reprezentacije Bosne i Hercegovine u kik-boksu i trener Kik-boks kluba „Panter“, zaslužan je za rezultate reprezentativaca i kik-boksera ovog kluba Emira Tihić i Jasmina Ramića. Dimitrija Jovanović, kao trener reprezentacije Bosne i Hercegovine u kik-boksu i trener Kik-boks kluba „Panter“, zaslužan je za osvojeno 3. mjesto Slavoljuba Budeše na Svjetskom prvenstvu za seniore u kickboxingu, koje je održano u Budimpešti, od 04. do 12.11.2017. godine, kao i za osvojeno 3. mjesto Jasmina Ramića na Svjetskom prvenstvu za seniore u kickboxingu, koje je održano u Veneciji od 15. do 24.10.2021. godine.


 
12.        Aleksandar Beštić, trener Tekvondo kluba „Sokol“.
 
Tokom 2022. godine tekvondoisti Sokola su pod dirigentskom palicom, između ostalih i Aleksandra Beštića postigli sljedeće rezultate: osvojili su četiri medalje na Balkanskom prvenstvu u Albaniji (jedna srebrna i tri bronzane), osvojili pehar za prvo mjesto u ukupnom plasmanu i pehar za prvo mjesto u ekipnom plasmanu juniora TKD „Sokol“ na turniru u Pančevu ”Koloseum OPEN 2022”. Na turniru u Beogradu ”Elit OPEN 2022” (bodovni turnir za reprezentaciju Srbije), osvojili su prvo mjesto u kategoriji juniora gdje je takmičarka Sokolova, Ksenija Vidović proglašena za najbolju juniorku a Slaviša Simeunović za najboljeg juniora na turniru. Na drugom turniru u Beogradu ”Imperium OPEN 2022”, osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju ekipno u kategoriji juniora. Na Prvenstvu BiH osvojeno drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji. Tekvondo klub „Sokol“ je imao čast da prošle godine u Bijeljini organizuje Prvenstvo Republike Srpske gdje su njegovi takmičari osvojili prvo mjesto u sveukupnom plasmanu. Na ovom prvenstvu u ekipnoj konkurenciji čak pet selekcija Sokolova je osvojilo zlatne medalje: vrtićanci/vrtićanke, mlađi kadeti/kadetkinje, kadeti/kadetkinje, juniori/juniorke i seniori/seniorke. Ni u pojedinačnoj konkurenciji nisu izostale nagrade. Tako je za najbolju seniorku proglašena Dejana Marković, za najboljeg seniora Radivoje Ristanović a za najbolju mlađu kadetkinju Anđela Marković.
U 2022. godini takmičari TKD kluba ”Sokol” su osvojili 197 medalja.


 
13.        Vladimir Đokić, trener Džudo kluba „Panter“.
 
Rođen je 30.05.1982. godine a član je Džudo kluba „ Panter“ od 1994. godine. Po zanimanju profesor fizičke kulture i trener džudoa. Nosilac je majstorskog pojasa 4. Dan i sportski direktor Džudo kluba „Panter“ Bijeljina. Zaposlen u OŠ „Aleksa Šantić“ Ugljevik od 2005. godine. Osnivač Međunarodnog džudo turnira „Trofej Pantera“ Bijeljina.

U 2022. godini Džudo klub „Panter“ je imao 43 nastupa na velikim takmičenjima -14 zvaničnih prvenstava Republike Srpske i BiH u svim uzrasnim kategorijama, četiri Balkanska prvenstva, jedno Svjetsko prvenstvo, jedno Evropsko prvenstvo, tri  kampa, 18 turnira i učešće na Malim Olimpijskim igrama Republike Srpske. Džudo klub „Panter“ u prošloj je godini imao 17 reprezentativaca koji su predstavljati Republiku Srpsku i BiH na prvenstvima Balkana, Evrope i svijeta. Džudisti Pantera su osvojili šest Balkasnkih medalja (dvije zlatne i četiri bronzane) od seniora do pionira (Bugarska,Turska,Grčka i BiH). Na prvenstvima Republike Srpske osvojeno je 30 medalja (devet zlatnih,14 srebrenih i 17 bronzanih) a na prvenstvima BiH osvojene su 22 medalje (šest zlatnih,11srebrenih i pet bronzanih). Učestvovali su na 19 turnira i osvojili 122 medalje (37 zlatnih, 32 srebrene i 53 bronzanih). Učestvovali su na Prvenstvu svijeta za kadete i Prvenstvu Evrope za mlađe seniore. Učestvovali su takođe na Majdov akademiji i kampu Istočno Sarajevo, Ljetnom kampu Džudo Saveza RS i Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske u Trebinju kao i na zimskom kampu Džudo saveza Republike Srpske na Palama. Prošle godine su u Bijeljini organizovali Prvenstvo BiH za seniore i poletrace i šesti Međunarodni džudo turnir „Trofej Pantera 2022“.

Tokom 2022. godine, na prvenstvima RS i BiH džudisti Pantera su u sveukupnim plasmanimana ostvarili sljedeće rezultate: Poletarci - šampioni Republike Srpske i BiH, seniorke – treće u Republici Srpskoj, juniorke - treće u Republici Srpskoj, starije pionirke – druge u Republici Srpskoj, mlađi pioniri - šampioni BiH, mlađe seniorke - druge u Republici Srpskoj.
 
(Semberija info)