BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: DOBILI SERTIFIKAT ISO 22301:2019 :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: DOBILI SERTIFIKAT ISO 22301:2019


Bolnica „Sveti vračevi“ dobila je sertifikat ISO 22301:2019,  sistem menadžmenta kontinuitetom poslovanja i upravljanja rizicima. Direktor ove zdravstvene ustanove profesor dr Zlatko Maksimović, istakao je da je „ulaganje u znanje investicija koja se uvijek isplati“.

-U protekle  dvije godine pojačali smo aktivnosti  koje se odnose na  bavljenje kvalitetom poslovanja. Pored standara ISO 9001, pri čemu smo jedini u Republici Srpskoj koji imaju taj važeći standard, pored standarda 15 189  za akreditaciju laboratorije i pi si ar laboratorije,od danas  imamo još jedan novi standard, odnosno dodijeljen nam je sertifikat ISO 22302 - očuvanje kontinuiteta poslovanja u vanrednim okolnostima“, rekao je  prof. dr  Maksimović. On  se  zahvalio načelnici sektora za kvalitet i njenim saradnicima, kao i  svojim pomoćnicima, a zahvalnaost je izrazio i  sertifikacionoj kući koja je provjerila i ustanovila da Bolnica ispunjava navedene standarde. Maksimović je nglasio da u Bolnici nastavljaju da se bavimo kvalitetom u cilju većeg zadovoljstva korisnika. Aleksandar Stojiljković, ocjenjivač iz sertifikacione kuće  (YUQS), pojasnio je da je  sertifikacijom ovog standarda Bolnica dobila mogućnost poboljšanja kontinuiteta rada i nastavka rada usljed poremećaja.

-Bolnica je sertifikacijom ovog standarda ispunila osnovni cilj - zadovoljenje korisnika usluga, a potvrđena je i kompetentnost, stručnost i odgovornost svih zaposlenih na čelu sa rukovodstvom i direktorom kojima treba odati posebno priznanje za uložen trud i rad. Uspjeli su za prethodne dve godine, godine kovida da uvedu dva standarda i da od nas dobiju dva sertifikata danas jedan YUQS, sertifikacionog tijela u Srbiji akreditovano od ATS-a i drugi koji je priznat u svijetu je sertifikat sistema menadžmenta“,  rekao je Stojiljković.