BANjA DVOROVI: OTVORENA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA U CENTRU ZA KULTURU :: Semberija INFO ::

 

BANjA DVOROVI: OTVORENA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA U CENTRU ZA KULTURU


Foto: Semberija info
Umjetnički radovi, 26 učesnika prve likovne kolonije koju je organizovala “Banja Dvorovi”, izloženi su u Galeriji Centra za kulturu, a radovi će biti izloženi do 7. juna. Izložbu je otvorio direktor Banje Dvorovi profesor dr Milorad Zekić ističući da je proteklih nekoliko dana premašilo očekivanja, jer, kako je naglasio, “ne samo da su učvršćena dosadašnja prijateljstva, već su stečena i nova”.



-Raduje me činjenica da smo organizovali ovaj višednevni kulturni događaj koji promoviše našu ustanovu i banjski turizam, ali i sve ljepote našeg grada. Posebno me raduje zadovoljstvo učesnika kolonije, koji su to izražavali riječima i djelima koji su rezultat njihovih umjetničkih duša”, rekao je Zekić i najavio da će i naredne godine zadnja sedmica maja biti posvećena organizovanju likovne kolonije u kojoj će učestvovati još veći broj umjetnika iz zemalja regiona. 



-Zahvalan sam učesnicima kolonije, kao i Turističkoj organizaciji grada sa kojima imamo odličnu saradnju, a uvjeren sam da će naši prijatelji, učesnici kolonije, biti iskreni ambasadori Banje Dvorovi i grada Bijeljine”, rekao je Zekić. On je svim učesnicima uručio zahvalnice, a dva likovna umjetnika, Đorđe Stanić i Svetlana Miladić nagrađeni su sa po jednim produženim vikendom u Banji Dvorovi. Posebno zadovoljstvo što je dao svoj doprinos oko organizacije likovne kolonije, izrazio je čuveni umjetnički fotograf Božidar Vitas.



-Umjetnički radovi ostavljaju dubok trag u ovom prostoru, a svih 26 umjetnika radili su djela svim svojim srcem”, rekao je Vitas. Da je duša ljudi bitna u umjetničkom radu, ali i u druženju, rekao je umjetnik Zoran Suvajac iz Banja Luke.



-Svako je unio djelić sebe u ovu priču, a inspiraciju smo imali u ovoj lijepoj ravnici”, rekao je  Suvajac. Banja Dvorovi je proteklih dana ugostila kvalitetne ljude i umjetnike, a to, kako je rekla Suzana Stojadinović “stvara čuda”.



-Ovdje su boravili izuzetni slikari i svako sa svojim stilom. Prvi put sam u Semberiji i Republici Srpskoj i izuzetno sam iznenađenja ljepotom predjela i dobrotom ljudi. Hvala ima gostoprimstvu i ime svih kolega”, rekla je Stojadinovićeva. Kao učesnik brojnih manifestacija bio je i Đorđe Stanić iz Užica,  a u Bijeljini je prvi put.



-Kvalitet organizacije i kvalitet radova je rezultat ove kolonije i siguran sam da svi sa sobom nosimo lijepe uspomene”, rekao je Stanić. Dolazak likovnih umjetnika i ikonopisaca u Galeriju Centra za kulturu organizovan je turističkim voziće, kako bi utisak o svim atrakcijama i ljepotama Semberije bio još upečatljiviji.

(Semberija info)