BIJELjINSKI ŠAHOVSKI KLUB „SVETI GEORGIJE“ NIŽE USPJEH ZA USPJEHOM :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI ŠAHOVSKI KLUB „SVETI GEORGIJE“ NIŽE USPJEH ZA USPJEHOM


Članovi Šahovskog kluba „Sveti Georgije“, koji je jedan od četiri šahovska kluba u Bijeljini, nižu uspjehe na svim šahovskim takmičenjima.

„Zadovoljni smo rezultatima koje su naši članovi postigli na Kadetskom prvenstvu Republike Srpske, a potom i na Kadetskom prvenstvu BiH“, istakli su za portal „Semberija info“ treneri u Šahovskom klubu Robert Tonković i Siniša Elez.
Na Kadetskom prvenstvu RS, održanom od 15. do 17. aprila u Dvorovima, učestvovalo je 168 djece uzrasta od 8 do 20 godina, a članovi Šahovskog kluba „Sveti Georgije“ osvojili su četiri medalje.

Na Kadetskom prvenstvu RS, Šahovski klub „Sveti Georgije“ imao je čak dva šampiona RS. U kategoriji dječaka do 16 godina, prvo mjesto osvojio je Mirko Šajin, a u kategoriji dječaka do osam godina prvo mjesto osvojio je David Perić.
Članica ovog  Kluba Teona Dukić, u kategoriji djevojčica do 14 godina, osvojila je drugo mjesto, dok je Ana Nedaković, u kategoriji djevojčica do deset godina, osvojila, takođe, drugo mjesto.    


„Na Kadetskom prvenstvu RS naši takmičari osvojili su četiri medalje, a svi su bili u prilici da budu šampioni. Moramo biti zadovoljni, ipak su postignuti odlični rezultati“, rekao je trener Robert Tonković.

Na kadetskom prvenstvu BiH, održanom od 12. do 15. maja u Neumu, član Šahovskog kluba „Sveti Georgije“ David Perić i na ovom takmičenju osvojio je prvo mjesto, Teona Dukić drugo, a Mirko Šajin treće mjesto. Osvajači prva dva mjesta na kadetskom prvenstvu BiH imaće priliku da učestvuju na evropskom i svjetskom prvenstvu. 

Svi zainteresovani roditelji mogu dovesti djecu u prostorije koje koristi Šahovski klub „Sveti Georgije“, a to je svečana sala u kompleksu crkve „Sveti Georgije“, u periodu od 17. 30 do 20.00 časova.



Upravo zahvaljujući razumijevanju i podršci sveštenstva ove crkve, Šahovski klub „Sveti Georgije“, koji je do 2016. godine funkcionisao kao šahovska crkvena sekcija, koristi prostorije crkve što im,  kako kažu treneri, znatno olakšava rad.

Svi bijeljinski šahovski klubovi ostvaruju odlične rezultate na takmičenjima, dok je na nivou Republike Srpske, pojedinačno gledano,  najuspješniji Šahovski klub „Svetozar Gligorić“ iz Bijeljine.

„U budućnosti očekujemo još bolje rezultate“,  izrazili su očekivanje treneri u Šahovskom klubu „Sveti Georgije“ Robert Tonković i Siniša Elez.

Semberija info