PRIREDBA BUDUĆIH ĐAKA PRVAKA :: Semberija INFO ::

 

PRIREDBA BUDUĆIH ĐAKA PRVAKA


Centar za kulturu „Semberija“ večeras je bio gradsko središte pjesme, igre, smijeha i aplauza. Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ iz Bijeljine i ove je godine, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradske uprave Grada Bijeljina, organizovao program pripreme djece u godini pred polazak u školu. Ovaj program  odnosi se na djecu koja  do sada  nisu  bila  obuhvaćena nekim oblikom predškolskog  vaspitanja i obrazovanja, a  stiču uslove za polazak u prvi razred osnovne škole  u septembru ove godine.



U periodu od prvog marta do 31. maja ove godine vaspitači Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ pripremaju 210 budućih prvačića. Putem mjera propisanog plana i programa uticali su na njihovu socijalizaciju i privikavanje na rad u grupi. Na večerašnjoj predstavi budući đaci prvaci su se svojim roditeljima predstavili putem recitacija, plesa, pjevanja i na još mnogo drugih načina koje su naučili u „Čika Jovi“.



-Trudimo se da, kroz realizaciju ovog programa djeca steknu potrebna iskustva, navike, znanja i sve ono što je potrebno kako bi im prvi dani u osnovnoj školi protekli što lakše. Večeras će roditelji vidjeti kako su i u kojoj mjeri naši vaspitači uticali na njihove mališane s tim da će to biti samo dio onoga što su djeca naučila u našem vrtiću“, rekao je Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“.
 
Semberija info