ZATRAŽENO PRODUŽENjE PRITVORA OSUMNjIČENOM ZA POKUŠAJ UBISTVA DJEČAKA :: Semberija INFO ::

 

ZATRAŽENO PRODUŽENjE PRITVORA OSUMNjIČENOM ZA POKUŠAJ UBISTVA DJEČAKA


Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina podnio je 17. januara prijedlog za produženje pritvora protiv osobe čiji su inicijali B.M.(60) zbog osnovane sumnje da je 22. novembra prošle godine u Patkovači kod Bijeljine pokušao lišiti života dijete, čime je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju. Postupajući tužilac je svoj prijedlog obrazložio osnovanom bojazni da bi boravkom na slobodi B.M., s obzirom na obilježja bića krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, moglo doći do narušavanja javnog reda.

Kao što je već poznato, B.M. je osumnjičen da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju nad petnaestogodišnjim dječakom iz Patkovače i u međuvremenu je proveo mjesec dana u pritvoru.

Zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao ponoviti navedeno krivično djelo sa slobode, te i zbog okolnosti da je riječ o krivičnom djelu za koje je zaprijećena kazna zatvora od deset godina ili teža zatvorska kazna, sud je prije mjesec dana odlučio o donošenju rješenja o određivanju jednomjesečnog pritvora.

“Navedeno krivično djelo izazvalo je veliku uznemirenost mještana i oni su izrazili zabrinutost za bezbjednost svoje djece. Osumnjičeni je bio u lošim odnosima sa većinom komšija, što je potvrđeno i izjavama predsjednika Mjesne zajednice Patkovača, lokalnog sveštenika i direktora područne škole, te nije isključena ni mogućnost protesta mještana zbog ranijeg ponašanja osumnjičenog B.M., navedeno je u obrazloženju rješenja o određivanju pritvora.

Semberija info