REPUBLIČKA AKCIJA NA PODRUČJU POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

REPUBLIČKA AKCIJA NA PODRUČJU POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA


Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 10. do 16. januara 2022. godine provedena je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanja „odnosa vozač-pješak“ i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata ili psihoativnih lijekova.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 718 učesnika u saobraćaju, pri čemu je 190 učesnika sankcionisano zbog nepoštovanja „odnosa vozač-pješak“, od čega je 14 pješaka i 176 vozača.

Alkotestirano je 1.125 vozača, od čega je zbog vožnje u alkoholisanom stanju isključen 61 vozač.  Zbog vožnje u koncentraciji od preko1,5 g/kg alkohola u organizmu isključeno je šest vozača, zbog vožnje u koncetraciji od 0,81 do 1,5g/kg isključen je 21 vozač, u koncentraciji od 0,31 do 0,8 g/kg isključeno je 28 vozača i zbog vožnje u koncentraciji do 0,3 g/kg  iz saobraćaja je isključeno šest vozača.

Zbog vožnje u koncentraciji od preko 1,5 g/kg lišeno je slobode šest vozača, jedan vozač je odbio da se podvrgne testu na opijate'', navedeno je iz policije.

Iz Policijske uprave Bijeljina apeluju na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, te da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.