NOVOGODIŠNjI PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE NEVLADINIH I OMLADINSKIH ORGANIZACIJA :: Semberija INFO ::

 

NOVOGODIŠNjI PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE NEVLADINIH I OMLADINSKIH ORGANIZACIJA


Foto
Novogodišnji prijemi koji nisu organizovani prije Nove godine, nastavljeni su  danas.
 Gradska Uprava Grada Bijeljina, danas je organizovala novogodišnji prijem, ovoga puta za predstavnike nevladinih i omladinskih organizacija.

Gradonačelnik Grada Bijeljina, Ljubiša Petrović rekao je da ovo prilika da se saberu utisci i da se kaže da je Bijeljina ponosna na rad nevladinih organizacija, kojih ima zaista veliki broj na području grada.

-Ulaže se velika količina energije i entuzijazma da rad nevladinih organizacija i udruženja iz godine u godinu bude sve veći, da bi se ukazalo na poštovanje ljudskih prava, na poštovanje svakog čovjeka koji živi na području našeg grada. Sva udruženja koja steknu status udruženja od opšteg interesa, a trenutno ih 17, imaju pravo da odmah apliciraju za finansiranje iz lokalnog, odnosno gradskog budžeta. Do sada su se udruženja finansirala iz odjeljenja za drštvene djelatnosti, a sada će se finansirati iz odjeljenja za  boračko- inavlidsku i civilnu zaštitu. Nadam se da ćemo u ovoj 2022. godini podjednako i još bolje sarađivati, sa izdvajanjem budžetskih sredstava, onoliko koliko nam je sam budžetski okvir i dozvolio“, završava Petrović.



Sekretar Crvenog krsta Bijeljina, Perica Gligić istakao je da su uvijek dobro sarađivali sa lokalnom zajednicom i da imaju korektnu saradnju.

-Gradonačelnik nam je uvijek bio na raspolaganju i sve ono što smo tražili dobili smo, jer smo uvijek imali skromne zahtjeve. Tako da moram reći da je saradnja bila odlična. Nadam se da će sredstva ostati ista, ako ne i veća nego prošle godine i da ćemo nastaviti saradnju na dobrobit svih ljudi koji su u stanju socijalne potrebe. Crveni krst zajedno sa nevladnim sektorom ostao na „braniku otadžbine“ da pomognemo svim tim ljudima onoliko koliko možemo“, završava Gligić.

Cvija Kraišnik ispred etno grupe „Bogojavljenska noć“ kazala je da je saradnja sa Gradskom upravom dobra kao i uvijek.

-U prethodnoj godini imali smo veliki broj zahtjeva i uvijek su nam izlazili u susret. Do sada je saradnja bila dobra, ali nadam se da će da bude još bolja“, završava Cvija Kraišnik.

Predsjednica udruženja žena „Beli Anđeo“ Dvorovi, Radinka Todić rekla je da sa Gradskom upravu imaju dobru saradnju i da su u planu projekti za ovu godinu vezani za „Tucijadu“, „Etno festival“ i „Sembersko sijelo“.

(Semberija info)