ODRŽAN TURNIR U KJOKUŠIN KARATEU - ŠPANAC I POLjACI NAJBOLjI :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN TURNIR U KJOKUŠIN KARATEU - ŠPANAC I POLjACI NAJBOLjI


Foto
U Bijeljini je u subotu, 15. januara održan 3. Međunarodni turnir u kjokušin karateu „RS Challenge“. Ovu sportsku manifestaciju povodom 9. januara, Dana Republike tradicionalno organizuje Šinkjokušin klub „TRB“ iz Bijeljine. Na turniru su učestvovali takmičari iz Poljske, Španije, Austrije, Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH.



-Ovaj turnir organizujemo zbog promovisanja sporta, zbog promovisanja pravih vrijednosti, zbog promovisanja Republike Srpske. Kjokušin karate nije lagan sportski stil. On iz čovjeka izvlači ono najbolje u čovjeku. Od klasičnog karatea se razlikuje po tome što je ovo ful kontakt karate odnosno karate u kojem su dozvoljeni udarci. Samo snažni ljudi, samo karakterni ljudi mogu da se bave kjokušin karateom”, rekao je Igor Ranković, predsjednik Šinkjokušin kluba “TRB”.

Višestruki vicešampion Evrope, karatista iz Španije Hugo Kruz pobjednik je Trećeg međunarodnog  turnira u kjokušin karateu „RS čelendž“ u kategoriji seniora do 85 kilograma,  a Poljaci Igor Lamot i Artem Akimienkov  najbolji su bili u kategorijama do 75 i preko 85 kilograma.



Druga mjesta osvojili su Konstantin Ristić iz Republike Srpske u kategoriji do 85 kilograma, Peter Ajhinger iz Austrije u kategoriji preko 85 kilograma, a Španac Javijer Zamora u kategoriji do 75 kilograma. Treća mjesta pripala su Ivanu Popoviću iz Srbije, u kategoriji seniori do 85 kilograma, Kamilu Berkovicu iz Poljske u kategoriji do 75 kilograma, a Marko Stojanović i Vukan Roganović iz Srbije dijelili su treće mjesto u kategoriji preko 85 kilograma.



Najatraktivniji potez na turniru imao je Konstantin Ristić u meču protiv Ivana Popovića.
Na turniru su se takmičili i juniori, kadeti i pioniri.

Svim osvajačima medalja uručene su i novčane nagrade, a najbolji u seniorskim kategorijama dobili su sportske stipendije u iznosu od po 1.000 evra.



Predsjednik Evropske karate organizacije šihan Koen Šarenberg iz Nizozemske pohvalio je organizaciju turnira, jer su uspjeli da takmičenje održe na visokom nivou.

“Ovo nije velika kjokušin organizacija, ali ima veliko srce i ogroman potencijal. Danas smo vidjeli mnogo toga, nadam se da će nastaviti u ovom pravci i želim im mnogo uspjeha”, rekao je Šarenberg



Turniru su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nedeljko Jović, te predstavnici grada Bijeljina.



Prvi turnir “RS čelendž” održan je 2019. godine na inicijativu većinskog vlasnika kompanije “Tehnički remont Bratunac” /TRB/ Slavena Ristića, koji je i generalni pokrovitelj takmičenja, u organizaciji predsjednika Šinkjokušin kluba “TRB” Igora Rankovića, pionira karate sporta u Bijeljini.



(Semberija info)