ODRŽAN TURNIR U KJOKUŠIN KARATEU :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN TURNIR U KJOKUŠIN KARATEU


Foto
U Bijeljini je održan 3. Međunarodni turnir u kjokušin karateu „RS Challenge“. Ovu sportsku manifestaciju povodom 9. januara, Dana Republike tradicionalno organizuje bijeljinski Šinkjokušin klub „TRB“.

Uprkos pandemiji korona virusa organizatori su odlučili, u smanjenom formatu realizovati turnir. Panademija je naime, onemogućila održavanje turnira prošle, 2021. godine a aktuelni povoljniji epidemiološki uslovi su iskorišteni za nastavak tradicije turnira u kjokušin karateu u Bijeljini. Gledaoci su sinoć imali priliku vidjeti borce iz Španije, Poljske, Austrije, Hrvatske, Srbije i Republike Srpske/Bosne i Hercegovine. Najavljeni dolasci boraca iz Grčke, Rumunije i Slovenije su, zbog virusa korona morali biti otkazani.



Turnir se sastojao od zvaničnih borbi u seniorskoj kategoriji i uvodnih borbi, u kojima su sportsku vještinu u ovom zahtjevnom karate stilu pokazali mladi, djevojčice i dječaci u kategorijama pionira, kadeta i juniora.

-Ovaj turnir organizujemo zbog promovisanja sporta, zbog promovisanja pravih vrijednosti, zbog promovisanja Republike Srpske. Kjokušin karate nije lagan sportski stil. On iz čovjeka izvlači ono najbolje u čovjeku. Od klasičnog karatea se razlikuje po tome što je ovo ful kontakt karate odnosno karate u kojem su dozvoljeni udarci. Samo snažni ljudi, samo karakterni ljudi mogu da se bave kjokušin karateom”, rekao je Igor Ranković, predsjednik Šinkjokušin kluba “TRB”.

Turnir su svojim prisustvom uveličale brojne zvanice među kojima je bio i prvi čovjek Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Dragan Lukač. On se zahvalio organizatoru na realizaciji jakog međunarodnog turnira i što su Bijeljini pružili čast da ugosti brojne goste iz inostranstva. Ministar je takođe, izrazio želju da će “RS Challenge” u narednom periodu konstantno rasti i razvijati se.



(Semberija info)