DOGOVORENA REKONSTRUKCIJA VODOVODA U JANjI :: Semberija INFO ::

 

DOGOVORENA REKONSTRUKCIJA VODOVODA U JANjI


Tokom jučerašnjem sastanka gradonačelnika Bijeljine, Ljubiše Petrovića i člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića bilo je govora o brojnim temama. Gradonačelnik Petrović je gostima predstavio stanje u kojem se nalazi grad Bijeljina i njegovi stanovnici predstavljajući i nekoliko konkretnih projekata koji su od značaja za lokalnu zajednicu.

Jedan od prijedloga ticao se rekonstrukcije magistralnog vodovoda od Bijeljine do Janje, kao i rekonstrukcije vodovodne mreže u Mjesnoj zajednici Janja. Radi se o azbestnim cijevima, starim preko 50 godina, koje usljed dotrajalosti često pucaju, praveći zastoje u distribuciji pitke vode. Realizacijom ovog projekta osiguralo bi se stabilno snabdijevanje vodom stanovnika Patkovače, Ljeskovca, Kojčinovca, Janje, ali i stvorile realne pretpostavke za gradnju vodovoda ka Ruhotini, Johovcu, Glavičicama...

Takođe, dogovorena je saradnja sa Ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi FBiH na projektu rekonstrukcije i uređenja školskog igrališta Osnovne škole „Meša Selimović“ u Janji.

Semberija info