KONFERENCIJA BEBA U BIJELjINI – DJECA NAM SE RAĐALA :: Semberija INFO ::

 

KONFERENCIJA BEBA U BIJELjINI – DJECA NAM SE RAĐALA


 

 
U okviru Pantelinskih dana 2021, Gradska uprava grada Bijeljina danas je u Gradskom parku organizovala „Konferenciju beba“. Bila je to prilika da se iz Bijeljine u svijet pošalje slika o najljepšoj konferenciji. Cilj organizovanja „Konferencije beba“ ogleda se u skretanju pažnje na položaj roditeljstva i prava djeteta u Bijeljini i  Republici Srpskoj.
 

-U okviru mjera pronatalitetne politike Gradska uprava je formirala ekspertski tim stručnjaka koji će analizirati trenutno stanje i predložiti konkretne mjere sa ciljem stvaranja kvalitetnih mjera podrške natalitetu u Bijeljini. Ovaj prijedlog će biti formiran najdalje do 31. oktobra ove godine kako bismo imali dovoljno vremena da u gradskom budžetu za 2022. godinu predvidimo sredstva za nove mjere podrške mladim roditeljima. Ove godine smo za tu svrhu izdvojili stotinu hiljada konvertibilnih maraka iz kojih se finansira jednokratna pomoć za svako novorođeno djete, sufinansira boravak djece u privatnim predškolskim ustanovama i  finansira postupak vantjelesne oplodnje. Od sljedeće godine očekujemo da ćemo uz pobrojane imati još nekoliko sadržajnih mjera pronatalitetne politike u našem gradu“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.
 
 
 
Na „Konferenciji beba“ je prisustvovao i Dejan Stević sa suprugom i kćerkicom. Obzirom da je beba rođena prije dva mjeseca mladi bračni par se navikao na novi režim u porodici.
-Ovo je naše prvo dijete. Nije nam teško, zanimljivo je biti roditelj. Malo je u početku bilo neobično ali smo se supruga i ja brzo organizovali tako da nam je sada jako lijepo“, sa osmjehom kaže Dejan.
 

Semberija info