LOPARE KAO PRIMJER DOBRE SARADNjE IZMEĐU MATICE I DIJASPORE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE KAO PRIMJER DOBRE SARADNjE IZMEĐU MATICE I DIJASPORE


Na današnjoj osnivačkoj skupštini Udruženja „Korjeni“ u Bijeljini, istaknut je značaj koji matica ima za Srbe u dijaspori ali i značaj koji dijaspora ima za maticu. Stojan Stevanović, predsjednik Udruženja „Korjeni“ je naveo da saradnja između Srba u dijaspori i naših opština i gradova može biti plodonosna što pokazuje i primjer opštine Lopare, u kojoj se realizuje dvanaest projekata.

Rado Savić, načelnik opštine Lopare, koji je prisustvovao osnivačkoj skupštini Udruženja, je naveo da je ponosan što je član Udruženja i da vjeruje da će i u Bijeljini kao što je u opštini Lopare, ova saradnja dati rezultate.
  • Srećan sam što sam dio „Korjena“ i što Lopare imaju ovakvo Udruženje, takođe se nadam i da će Bijeljina imati dobru saradnju. Ovdje treba puno rada i ljubavi prema svom narodu i odricanja. U Semberiji treba da dovedemo naše Semberce, koji su u svijetu uspješni ljudi, da ovdje ulože i pomognu nam da iskoračimo. Za uspjeh trebaju godine, to se ne postiže za dan i noć za što su Lopare dobar primjer jer je nama trebalo deset godina da realizujemo dvanaest projekata putem dijaspore. Korjeni su naš krov, naveo je Rado Savić, načelnik opštine Lopare.

Semberija info