:: Semberija INFO ::

 

Veliki sportski događaj u Bijeljini: KARATE TURNIR „TROFEJ BIJELjINE 2023“


U Bijeljini je danas, 13. maja organizovano šesto Otvoreno karate prvenstvo Grada Bijeljina – „Trofej Bijeljine 2023“.  Organizator turnira, Karate klub „UNSU“ uradio je veliki posao na promociji ovog takmičenja što se moglo prepoznati po broju učesnika i zemalja iz kojih dolaze. Na turnir su se prijavila 62 kluba iz devet zemalja (Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Bugarsk, Mađarska, Slovačka, Belgija i BiH). Učestvovalo je oko 620 takmičara u skoro 800 kategorija.

Tokom cijelog dana u sportskoj dvorani Gimnazije viđena su nadmetanja u katama i borbama za sve uzraste. Oni su svojim kvalitetom koji posjeduju, u takmičarskom smislu podigli kvalitet bijeljinskog turnira na još viši nivo.-Ovaj turnir nalazi se u zvaničnom Karate kalendaru Bosne i Hercegovine , kao i zvaničnom kalendaru Republike Srpske. Turnir je već sada možemo reći tradicionalan i internacionalnog karaktera, jer na njemu učestvuju 62 kluba iz čak devet zemalja. Po prvi put toliko učesnika imamo u Bijeljini, a rijetkost je i u BiH. Toliki broj zemalja okupiti na jednom turniru zaista je čast i iz godine u godinu mislim da ćemo rasti. Ono što nam nedostaje jesu uslovi da bi mogli biti organizatori još mnogo većih događaja, pa čak i zvaničnih događaja poput Balkanskog prvenstva, a bili smo i zvanični domaćini zvaničnih prvenstava RS za seniore i mlađe kategorije i možemo odgovoriti takvim zadacima. Godinama unazad, Karate klub „UNSU“ prisustvuje na svim takmičenjima, kako u BiH, tako i u Regionu, svjetskim ligama i bilježimo zaista fantastične rezultate.  Da bi imali sve ovo što danas imamo u Bijeljini potrebno je da imati kontake, odnose, da budete dobro pozicioniran klub, da imate dobre i kvaltetne takmičare, tek  onda možete očekivati dolazak takmičara i klubova u ovom broju“ istakao je Goran Ivković, predsjednik Karate kluba „UNSU“ i direktor turnira „Trofej Bijeljine“, Otvorenog karate prvenstva Grada Bijeljina i ovom prilikom zahvalio se generalnom pokrovitelju turnira, Gradskoj upravi Grada Bijeljina i sponzoru današnjeg turnira kompaniji „LYKOS BALKAN METALS“.Radoslav Ostojić, savjetnik gradnačelnika Bijeljine kazao je da današnji događaj lijep način da se promoviše grad Bijeljina i karate kao sport.

-Sa zadovoljstvom smo pokrovitelji ovakvih događaja jer smatramo da  ulaganje u sport treba da bude kontinuirano. Sport je jedna od najvažnijih djelatnosti koja ima ne samo zdravstvenu, nego i pedagošku dimenziju“, naglasio je Ostojić.

Mladen Lujić, izvršni direktor „LYKOS BALKAN METALS“ kompanije istakao je da kompanija „LYKOS BALKAN METALS“ sponzor Karate kluba „UNSU“, a takođe i današnjeg turnira.-Velika čast i zadovoljstvo da kao društveno odgovorna kompanija podržimo  jednu ovakvu manifestaciju i mlade nade koje žele da se bave sportom. Nadamo se da će se u budućnosti nastaviti tradicija ovakvih manifestacija koje će okupljati veliki broj mladih sportista, kako iz regije, tako i cijeloga svijeta“, zaključio je Lujić.Generalni pokrovitelji današnjeg turira su Gradska uprava Grada Bijeljina,  Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport, te  kompanija „LYKOS BALKAN METALS“ koja je sponzor današnjeg događaja. Ovom prilikom su dodjeljene i zahvalnice generalnom pokrovitelju turnira i sponzoru.

Semberija info