Ђоковић добио визу за Аустралију, огласио се министар за емиграцију и објаснио зашто је промењена одлука :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић добио визу за Аустралију, огласио се министар за емиграцију и објаснио зашто је промењена одлука


Новак Ђоковић ће се и званично такмичити на Аустралијан опену 2023. године.

У саопштењу је министар за емиграцију Андру Гилс појаснио због чега је одлучено да се Ђоковићу укине трогодишња забрана за улазак у Аустралију и открио је да је већ и добио визу.

„Након што му је отказана виза, господин Ђоковић је тражио повлачење одлуке о отказивању визе у складу са законом о миграцији. Након што смо узели у обзир све релевантне факторе, Министар за имиграцију, грађанство и мултикултурална питања Андре Гилс одлучио је да повуче одлуку о отказивању по члану 133Ф(4) закона о миграцијама. Снага овог члана може да буде спроведена само од стране министра лично.

Одлука да се откаже виза по члану 133Ц(3) може да буде промењена ако особа покаже министру да основа за отказивање визе више не постоји. Одлука да се повуче отказивање визе не значи да је оригинална одлука била грешка.

Од када је господину Ђоковићу отказана виза јануара 2022, сва гранична ограничења у вези са коронавирусом под законом од биолошкој безбедности из 2015. године су склоњења, укључујући и доказ да је потребна вакцинација против коронавируса да се уђе у Аустралију.

Господину Ђоковићу је последично одобрена привремена виза да уђе у Аустралију“, стајало је у саопштењу које је потписао министар Гилс.


Нова рс