НЕСТВАРНА ИГРА ЂОКОВИЋА ЗА ПОЛУФИНАЛЕ ПАРИЗА :: Semberija INFO ::

 

НЕСТВАРНА ИГРА ЂОКОВИЋА ЗА ПОЛУФИНАЛЕ ПАРИЗА


Нестварно, тако се може описати игра Новака Ђоковића у четвртфиналу мастерса у Паризу.

Лоренцо Мусети био је само спаринг партнер фуриозном Нолету који је славио 2:0 у сетовима 6:0, 6:3.

Први сет Новак Ђоковић је добио за свега 24 минута игре. Одлични ритерни, сервиси, игра на мрежи, све је вечерас функционисало савршено. 

Није ни у једном гему Ђоковић ривалу дозволио да га угрози, те је веома лако, за мање од пола сата први сет уписао на свој конто.

Занимљиво је да је ово Ђоковићу 108. пут био да "кромпиром" части ривала, док је рекордер за сада Џими Конорс који је то успео 198. пута да учини.

По први пут је дошао до аса и поена на други сервис Мусети у другогм гему другог сета, то је уједно и најдужи гем вечерас, трајао је нешто више од шест минута, а након три гем лопти Лоренцо Мусети уписао се на семафор.

Да ствари буду горе по Новака, Мусети се уписао већ у сљедећем гему и на листи освојених брејкова, преносе Новости.

Те је по први пут повео 2:1. У четвртом гему нова борба титана, из трћее прилике Ђоковић је вратио брејк, а занимљиво је да четири гема другог сета сада већ трају више него први цијели сет. Након 29. минута Ђоковић води поново, 3:2.

Боље је да Мусети није ни узимао пређашњи брејк, јер је само разбјеснио Ђоковића који је и наредни сервис гем ривала освојио. Фириозно је Новак наставио, ривала је довео у неколико наврата до лудила, бјеснио је Мусети, али му то није помогло. Сервирао је Италијан за останак у мечу, успио је да сачува сервис, али је након тога одлични Новак затворио меч и купио карту за полуфинале.

(Независне)