Ђоковић освојио турнир у Астани, стигао до 90. трофеја у каријери :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић освојио турнир у Астани, стигао до 90. трофеја у каријери


АСТАНА - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је АТП турнир у Астани, пошто је данас у финалу победио Грка Стефаноса Циципаса 6:3, 6:4.

Меч је трајао 75 минута. Ово је био десети званични дуел српског и грчког тенисера, а осми тријумф Ђоковића.

Србин је освајањем турнира у Астани стигао до 90. трофеја у каријери, а четвртог ове сезоне. Циципас је у каријери освојио девет АТП титула.

У првих седам гемова првог сета ниједан тенисер није имао брејк лопту. Ђоковић је у осмом гему направио брејк, а онда је на свој сервис стигао до 6:3 и 1:0 у сетовима. Ђоковић није искористио двије брејк лопте у трећем гему другог сета. Међутим, Србин је направио брејк у петом гему. Седми тенисер свијета је одржавао предност до краја сета и заслужено је тријумфовао на турниру у Астани.

Српском тенисеру је припала новчана награда од 355.310 долара и 500 бодова за АТП листу, док је Циципас освојио 191.180 долара и 300 поена за ранг листу најбољих играча свијета. АТП турнир у Астани играо се за наградни фонд од 2.054.825 долара.

Ђоковић је тријумфом у Астани поновио резултат Швајцарца Роџера Федерера, који је 2010. године освојио турнире из четири категорије у једној сезони. Српски тенисер је ове године освојио Вимблдон, Мастерс у Риму, АТП турнир у Тел Авиву из категорије 250, као и АТП турнир у Астани, који је из категорије 500.

Најбољи српски тенисер ће играти на Мастерсу у Паризу, који почиње 31. октобра. Ђоковић се налази на корак од пласмана на завршни турниру сезоне, који ће бити игран у Торину од 13. до 20. новембра.


​Танјуг / Глас Српске