Ђоковић поражен на Лејвер купу :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић поражен на Лејвер купу


Новак Ђоковић није успио да на Лејвер купу оствари и трећу побједу у низу.

Након што је у суботу савладао Френсиса Тијафоа, а потом у пару са Матеом Беретнијем савладао Алекса де Минаура и Џека Сока, Ноле је трећег такмичарског дана овог ревијалног такмичњеа између "тимова Европе и свијета" изгубио од Канађнина Феликса Ожеа Алијасима са 3:6, 6:7(3).

Али, више од самог пораза, који се уопште није чинио извијесним након импресивног старта меча и Новаковог вођства од 2:0, навијаче нашег најбољег тенисера свих времена забрнуло је здравствено стање Ђоковића.

Јер, српски ас је, како је уводни сет одмицао, све чешће покушавао да "отресе бол" из десне руке, а све рјеђе се посвећивао наглим покретима.

Да ли је у питању повреда ручног зглоба, а да ли постоји и проблем са кретањем због неког бола у куку/кољену или скочномо зглобу, остаће још неко вријеме нејасно, док се сам Ђоковић о томе не огласи, али било је евидетно да није играо онолико сјајно колико је у Лонодну бриљирао у ова два дана, до поменутих 2:0.

Послије тог вођства, Канађанин је преузео све конце игре у своје руке, што и не чуди - имајући у виду да је Новак Ђоковић очајно сервирао, али се нада да би епилог могао бити другачији појавила када је Ноле од 1:3 у другом сету, усљед наглог повећања грешака ривала, повео са 4:3.

Ђоковић је тада пружио можда и мало више него што је његовом тијелу пријало, а имајући у виду његов "вјечити став" о неодустајању, то можда и није било чудно.

Зато је и "продужио" трајање овог меча колико год је могао, све до тај-брејка. А у њему је Канађанин одиграо боље и, по свему приказаном, заслужено побиједио, иако се за труд и Нолету треба "скинути капа" јер је било очигледно да је пружао више него што би његово физичко стање требало да дозвољава.

Што се тиче самог Лејвер купа, "тим Свијета" је оваквим исходом повео са 10:8, па му једна побједа из наредна два меча треба за укупан тријумф: слиједе дуели Стефанос Циципас - Франсес Тијафо и, ако буде било потребе, Каспер Руд - Тејлор Фриц. Подсјетимо, трећег дана надемтања побједа доноси три бода, преносе Новости.


Независне новине