ОВАКО ЈЕ СВЕ ПОЧЕЛО ЂОКОВИЋ ЈЕ ОВДЈЕ КРЕНУО СА ОСВАЈАЊЕМ ТРОФЕЈА :: Semberija INFO ::

 

ОВАКО ЈЕ СВЕ ПОЧЕЛО ЂОКОВИЋ ЈЕ ОВДЈЕ КРЕНУО СА ОСВАЈАЊЕМ ТРОФЕЈА


Foto
Тај 23. јул ће остати златним словима уписан у његовој биографији, пошто је са 19 година и 32 дана подигао прву АТП титулу у Амерсфорту, након што је у финалу на шљаци побиједио Николаса Масуа са 7:6(5), 6:4.

Вјероватно није много оних који су тада предвиђали да ће послије тога он подићи још 87 трофеја. Ђоковић је само на гренд слемовима освојио 21 титулу, док је у историју ушао и као рекордер по броју недјеља на челу каравана, са 373 седмице владавине.

Ђоковић и даље игра на врхунском нивоу и јасно је да нема намјеру да стане, а ону прву титулу, памтиће још по једном детаљу. Наиме, након што је савладао Пашанског, Зиба, Жискела, Корију и у финалу Масуа, као награду је добио умјесто пехара “Ајпод”, један од уређај за репродуковање музике.


Овај “трофеј” данас се налази у сали за исте у оквиру Новаковог тениског комплекса на Дорћолу, као подсјетник на првих 250 АТП поена које је освојио на једном турниру.

Амерсфорт и са још једне стране битан за Ђоковића, пошто је управо овај турнир 2009. године уступио лиценцу Србија опену, који је тада први пут организован.

(Српска Инфо)