Новак након побједе: Вимблдон је посебан турнир за мене; Волим вас Србијо :: Semberija INFO ::

 

Новак након побједе: Вимблдон је посебан турнир за мене; Волим вас Србијо


Фото - Танјуг / АП
ЛОНДОН- Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић признао је данас да му много значи освајање титуле на Вимблдону.

Ђоковић је седми пут у каријери освојио Вимблдон, пошто је у финалу побиједио Ника Кирјоса 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).

"Ово је посебан турнир за мене, увек је био и биће. Инспирисао ме да почнем да играм тенис на малом месту на планини у Србији где су моји родитељи држали ресторан. Гледао сам Пита Сампраса како осваја турнир и замолио деду да ми купи рекет. Само играње овде је било велико, камоли освајање. Са сваким доласком ми играње овде све више значи. Захвалан сам што сам ту са пехаром", рекао је Ђоковић по завршетку меча.

Ђоковић није изгубио на Вимблдону од 2017. године.

"Надам се да ово место воли и мене. Ово је један од посебних терена. Када год изађем трава није ни начета. Овај турнир има највећу историју. Захвалан сам што сам поново овде", рекао је најбољи српски тенисер.

Ђоковић се потом обратио Нику Кирјосу.

"Вратићеш се. Не само у Вимблдону, већ и у неком другом Гренд слем финалу. Знам да је тешко наћи рећи утехе, али показао си зашто јеси један од најбољих на свету на овој подлози. Сигурно ћеш још много показати", рекао је Ђоковић.

Водитељи програму су подсјетили Ђоковића на опкладу са Кирјосом да ће побједник платити вечеру.

"Зато је изгубио. Не знам да ли ћемо то урадити вечерас или неке друге вечери. Ово је почетак једног пријатељства", навео је српски тенисер.

Водитељи су му потом скренули пажњу да аустралијски тенисер није предложио вечеру, већ излазак у клуб.

"Нисам одмах одговорио, жена је била поред мене. Почнимо са вечером и пићем", изјавио је Ђоковић, који је добио овације са трибина.

Волим вас Србијо, желим још пуно година да играм

"Доста ме је исцрпело све што се десило и што ме је пратило наредних месеци. Било је потребно стрпљење, верујем у себе и знао сам да ће доћи пре или касније моменат када ћу се борити за трофеје", рекао је Ђоковић за РТС.

Српски тенисер признао је какву симболику за њега има освојени трофеј на данашњи дан.

"Вимблдон увек долази у моментима када ми је то толико битно, пресудно, да се вратим психички у оптималу и ниво који ми одговара. Захвалан сам на овом тренутку и ово је најлепши поклон за годишњицу брака и на дан рођења Николе Тесле", додао је српски тенисер.

Ђоковић је додао да жели још пуно година да игра.

"Ја желим да играм професионални тенис на високом нивоу док год ми тело дозволи и док имам мотивацију. За сада је све присутно у мени, јако битан фактор је да имам подршку најближих, захвалан сам свима и желим да све ово потраје. Мора много ствари да се поклопи, много ствари се мења, живот се мења, али глад за великим тофејима остаје исти. Волим вас Србијо, волим вас", закључио је Ђоковић.


Танјуг / Глас Српске