Легенде славе 100. рођендан Централног терена Вимблдона, емотиван загрљај Ђоковића и Федерера :: Semberija INFO ::

 

Легенде славе 100. рођендан Централног терена Вимблдона, емотиван загрљај Ђоковића и Федерера


ЛОНДОН - Централни терен Вимблдона изграђен је прије тачно 100 година, због чега је на највећем турниру на свијету организована прослава. Највећи стадион у комплексу и један од најљепших у "бијелом спорту" угостио је велики број легенди који су дошли да уљепшају овај догађај.

Најпрестижније тениско такмичење у свијету игра се од 1877, док се најбољи тенис на стадиону, који прима око 15.000 гледалаца, игра од 1922. године.

Уприличена је специјална церемонија на којој су претходни освајачи златних пехара у мушкој и женској конкуренцији, а посебну пажњу изазвао је повратак Роџера Федерера на место највећих успјеха, преноси РТС.

Федерер је осам пута био шампион Вимблдона и добио је громогласан аплауз приликом изласка на траву. Претходно је публици представљен Новак Ђоковић који је шест пута подизао најпрестижнији пехар у овом спорту.

Њих двојица су се срели у просторијама Ол Ингланд клуба гдје су камере и фотографи забележили емотиван поздрав.

Церемонију су водили Сју Баркер и Џон Мекинро, човјек који је три пута био најбољи у Лондону, а њих двоје су редом прозивали: Анђелу Мортимер, Ен Џоунс, Стена Смита, Јана Кодеша, Пата Кеша, Кончиту Мартинез, Мартину Хингис, Горана Иванишевића, Лејтона Хјуита, Марион Бартоли, Анџелик Кербер, Симону Халеп, Стефана Едберга, Рафаела Надала, Петру Квитову, Ендија Марија, Маргарет Корт, Џона Њукомба, Крис Еверт, Рода Лејвера, Бјерна Борга, Венус Вилијамс, Били Џин Кинг, Новака Ђоковића и Роџера Федерера.


​Глас Српске