КК „УНСУ“ – ЗА ВИКЕНД ДВА ТУРНИРА И 12 МЕДАЉА :: Semberija INFO ::

 

КК „УНСУ“ – ЗА ВИКЕНД ДВА ТУРНИРА И 12 МЕДАЉА


Каратисти КК „УНСУ“ су током викенда за нама учествовали на два турнира, у Челинцу и Источном Сарајеву. У суботу трећег јуна, такмичили су се на 7. Отвореном првенству "Челинац 2023" које је организовао Универзитетски карате клуб „Врбас“. На турниру је учествовало 424 такмичара из 19 клубова из БиХ. 

КК „УНСУ“ је имао своје три представнице а оне су у Бијељину донијеле по двије медаље и то три златне, једну сребрну и двије бронзане медаље.



Златне медаље су освојиле Теодора Пантелић (дјевојчице, 2014. годиште – кате, апсолутни ниво), Николина Ивковић (дјевојчице, 2015. годиште – кате, оранж појас) и Јана Ивковић (дјевојчице, 2012. годиште – борбе, -36кг).
Сребрну медаљу је освојила Николина Ина Ивковић у категорији дјевојчице, 2015. годиште - кате (апс. ниво) док су бронзане медаље освојиле Теодора Пантелић (дјевојчице, 2014. годиште – борбе, -28кг) и Јана Ивковић (дјевојчице, 2011. годиште – борбе, -35кг).

У недјељу, четвртог јуна, у Источном Сарајеву је одржан 2. Међународни карате турнир „Славија ОПЕН 2023“. На такмичењу је учествовао 461 учесник из 48 клубова из четири државе.



Карате клуб „УНСУ“ из Бијељине је наступио са петеро својих перспективних каратиста у седам категорија. Њих петеро је освојило шест медаља: три златне и три сребрне. Андреј Ђурић је засјао на овом турниру освојивши двије златне медаље, у борбама у конкуренцији дјечака 12 година, -42кг и дјечака 13 година, -40кг. Вукашин Трипуновић је у изузетно јакој конкуренцији такође освојио златну медаљу у категорији кадета, -52кг док су три сребрне медаље освојиле Марија Гавриловић (кадеткиње, -54кг), Милица Мијић (кате, кадеткиње) и Николина Ина Ивковић (кате, дјевојчице 2015. годиште - оранж појас).



- Морамо похвалити најприје наступ нашег пионира Андреја Ђурића који је освојио двије златне медаље у борбама у Источном Сарајеву. Одличан је био и наш кадет Трипуновић за којег смо већ раније рекли да је на путу ка добрим резултатима ове године. Кадеткиња Милица Мијић још једном је показала да спада у ред најбољих каташица у БиХ, док је Гавриловићева, иако овај пут сребрна, показала добру форму пред наступ у Свјетској карате1 лиги за младе, крајем мјесеца у Поречу.



Наше најмлађе представнице Пантелић Теодора, Ивковић Николина Ина својим наступима показују да у будућности можемо рачунати на њих, док је Јана Ивковић стандардно међу најбољим пиониркама у БиХ. Наредне активности нашег клуба су наступ на Првенству Републике Српске за кадете, јуниоре и У21 сениоре у Градишци, те наступ у Поречу у WКF Свјетској карате1 лиги за младе“, стоји у саопштењу за јавност Карате клуба „УНСУ“ Бијељина.


КК "УНСУ"