РЕГИОНАЛНИ КАРАТЕ САВЕЗ БМСиП-е – ЗАЈЕДНИШТВОМ ДО ВЕЛИКОГ УСПЈЕХА У БЕОГРАДУ :: Semberija INFO ::

 

РЕГИОНАЛНИ КАРАТЕ САВЕЗ БМСиП-е – ЗАЈЕДНИШТВОМ ДО ВЕЛИКОГ УСПЈЕХА У БЕОГРАДУ


У Београду је прије два дана одржан XV међународни турнир у каратеу "Рода Куп 2023" (Roda Cup 2023). Организатор турнира је Београдски Карате Савез и Карате клуб „Чукарички Рода“. Учешће је узело преко 1170 учесника из осам земаља. У конкуренцији 85 тимова учествовао је и заједнички тим Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине (БМСиП) и остварио одличне резултате.



Укупно је освојено 20 медаља, од тога у појединачној конкуренцији седам златних, пет сребрних и пет бронзаних. У екипној конкуренцији сениори, јуниорке и кадеткиње су били без премца освојивши још три златне медаље. 
У екипној конкуренцији златне медаље су освојили: сениори (Новицки Александар, Јовановић Лука и Марковић Лазар), јуниорке (Гавриловић Марија, Јовић Бојана и Ивковић Хелена) и кадеткиње (Вујић Миа Милица, Ивковић Хелена и Гавриловић Марија).



У појединачној конкуренцији златне медаље су освојили: Новицки Александар (сениори, +75), Јовановић Лука (У21, -75), Марковић Лазар (У21, -67), Гавриловић Марија (јуниорке, -53), Вујић Миа Милица (кадеткиње, -54), Лазић Лазар (мушке наде 2010, -45), Павловић Стефан (мушке наде 2011, -37).



Сребрне медаље су изборили Паљевац Синан (јуниори, -68), Митрић Михајло (јуниори, -61), Марић Милица (женске наде 2010, -49), Докнић Ива (женске наде, +49) и Миловановић Андреј (пионири, кате) док су се бронзаним одличјима окитили Богдановић Емилија (кадеткиње, -47), Јаковљевић Андреј (мушке наде 2011, -37), Гордић Богдан (пионири, кате), Ивковић Николина Ина (пионирке, кате) и Ивковић Николина Ина (пионирке, кате апсолутни ниво). Пласмане на пето мјесто су остварили: Кнежевић Иван (кадети, -57), Трипуновић Вукашин (кадети, -57), Петровић Лука (пионири, кате) и Секулић Павле (пионири, кате).



- У укупном пласману у конкуренцији клубова наш Регионални карате савез понио је титулу најуспјешнијег тима на турниру, док је у борби за свеукупног побједника турнира у недостатку два бода заузео одлично друго мјесто иза Карате клуба "Бар" из Црне Горе. У масовној и изузетној конкуренцији такмичари и такмичарке, чланови клубова који су чинили тим нашег Регионалног карате савеза заиста су бриљирали, посебно у екипном дијелу такмичења али и појединачном, у борбама. Сениори (Јовановић, Новицки и Марковић), јуниорке (Гавриловић, Ивковић и Јовић) и кадеткиње (Гавриловић, Ивковић и Вујић) били су убједљиво најбоље екипе на турниру, док су исто тако доминирали и у појединачној конкуренцији. Додатак свеукупном успјеху нашег заједничког тима дали су такође златни у појединачној конкуренцији, јуниор Паљевац Синан, пионири Лазић Лазар и Павловић Стефан као и остали изнад наведени освајачи појединачних медаља. Бити свеукупни побједник турнира у борбама, те вицепрвак у генералном пласману клубова у оваквој конкуренцији доказ је да са заједништвом наших клубова, чланова Регионалног карате савеза можемо много више, а све са циљем развоја карате спорта у нашем региону“, стоји у саопштењу за јавност Регионалног карате савеза БМСиП-е.

Тренерски тим који је водио такмичаре и такмичарке на „Рода Куп 2023“ чинили су: Горан Ивковић (КК "УНСУ"), Синиша Зарић (КК "Пантери плус"), Милорад Марковић (КК „Шампиони") и Срђан Јовановић (КК „Шампион" Модрича).