Џудисткиња Анђела Самарџић донијела злато Босни и Херцеговини :: Semberija INFO ::

 

Џудисткиња Анђела Самарџић донијела злато Босни и Херцеговини


Први такмичарски дан на Европа џудо купу Источно Сарајево 2023, који је почео данас у спортској дворани "Пеки", обиљежила је златна медаља коју је у конкуренцији до 57 килограма освојила репрезентативка Босне и Херцеговине Анђела Самарџић.

Добру форму с недавно окончаног Свјетског првенства у Дохи, Самарџић је потврдила и данашњим наступом.

До најсјајнијег одличја Анђела је стигла побједом над Њемицом Јаном Зиглер, а до финала је била боља од противница из Италије, Чешке Републике и Белгије.

"Тешко је, уствари никада и није лако. Ипак, четири побједе резултирале су златном медаљом коју јесам прижељкивала, али не знам колико сам била реална у својим жељама", казала је Самарџић након побједе у финалу.

Тријумфом у борби за злато бх. репрезентативка је на одређени начин одбранила титулу коју је прошле године освојила на истом такмичењу које је одржано у Сарајеву.

"Драго ми је да сам на овај начин потврдила добру форму коју је брусила за наступ на Свјетском првенству", нагласила је Самарџић, те додала да ће сада услиједити краћи одмор прије.

Финалном блоку првог такмичарског дана претходила је церемонија свечаног отварања на којој су се присутнима обратили предсједник џудо савеза Босне и Херцеговине Огњен Павловић и начелник Општине Пале Бошко Југовић, док је такмичење свечано отворио Бранислав Црногорац, виши савјетник Спортске комисије Европске јудо уније.

Чист планински зрак као да је првог такмичарског дана највише погодовао џудистима из Азербејџана.

Руслан Пашајев је издоминирао у категорији до 66 килограма, док је окршај његових земљака у финалу категорије до 73 килограма припао Ибрахиму Алијеву.

њемачка селекција је освојила по једно златно и сребрено одличје, као и два бронзана. У категорији до 63 килограма у женској конкуренцији Дена Пол је била боља од сународњакиње Викторие Фолгер.

Словенка Ања Стангер славила је у категорији до 52 килограма, док је Мађарица Ребека Рита Косеги тријумфовала у конкуренцији до 48 килограма.

Такмичење на Европа џудо купу за сениоре у Источном Сарајеву наставља се у недјељу, а прелиминарне борбе почињу од 9 сати.

Другог такмичарског дана наступит ће џудисткиње у категоријама -70кг, -78кг и +78кг, те џудисти у конкуренцији -81кг, -90кг, -100кг и +100кг.


БХРТ