ПРВА МЈЕСТА НА ТУРНИРУ ТАКМИЧАРИМА ИЗ ШПАНИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРВА МЈЕСТА НА ТУРНИРУ ТАКМИЧАРИМА ИЗ ШПАНИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Борислав Тешић из Шинкјокушин клуба „ТРБ“ из Бијељине освојио је прво мјесто на Четвртом међународном турниру у кјокушин каратеу „РС челенџ“ у категорији сениора до 75 килограма, Хуго Круз из Шпаније најбољи је био и ове године у категорији до 85 килограма, а Шпанац Кристобал Видал побједник је у сениорској категорији преко 85 килограма.

Друга мјеста освојили су Константин Ристић из Шинкјокушин клуба „ТРБ“ у категорији преко 85 килограма, Вања Конвалинка из Србије у категорији до 85 килограма, а Лазар Мијовић из Србије у категорији до 75 килограма.

Међу јуниорима такмичари бијељинског клуба су освојили два прва мјеста, Михаило Ранковић у категорији до 80 килограма, а Давид Зорић у категорији  преко 80 килограма. Друга мјеста припала су Теодоросу Калугалу из Грчке и Чеди Бојовићу из Републиек Српске.

Међу кадетима прво мјесто освојио је Милорад Остојић из Републике Српске, а друго мјесто Вук Манић из Србије.

Одушевљење публике изазвао је меч између најмлађих учесника, седмогодишњег Јована Раките и шестогодишњег Слађана Димитријевића чијом је борбом турнир и отворен, а бољи је био старији такмичар.

Свим освајачима медаља уручене су и новчане награде, а најбољи у сениорским категоријама добили су спортске стипендије у износу од по 1.000 евра.

Предсједник Шинкјокушин клуба "ТРБ" из Бијељине и организатор 4. "РС челенџа" Игор Ранковић рекао је да је турнир протекао у најбољем реду, да су сви такмичари показали свој максимум, те да није било повреда међу учесницима, чија је безбједност на првом мјесту, о чему је рачуна водио спортски љекар. 

Главни судија турнира био је Румун, познати европски судија Григоре Петрут.

На четвртом "РС челенџ" кјокушин карате турниру који је одржан синоћ у Етно-селу “Станишићи” учествовали су борци из Шпаније, Грчке, Србије и Републике Српске, односно БиХ.

Покровитељ овог традиционалног турнира, већински власник Техничког ремонта Братунац Славенко Ристић рекао је новинарима синоћ да подршком кјокушин каратеу настоји да буду промовисане праве вриједности - достојанство, храброст и поштење, а младе да мотивише за бављење спортом.

Ристић, који је и народни посланик, навео је да је срећан што су упркос нестабилној политичкој ситуацији успјели да доведу у Бијељину неке од најбољих европских и свјетских кјокушин каратиста. Он је истакао је да се промовишући овакве турнире, промовише и Република Српска, као и 9. јануар - Дан Републике, поводом којег су се окупили.

Прије почетка турнира, уручене су захвалнице и признања пријатељима "РС челенџа", међу којима и некадашњем министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу, као и Сари Ћирковић свјетској шампионки у боксу, репрезентативки Србије и члану Боксерског клуба “Обилић” из Зворника.

Први турнир “РС челенџ” одржан је 2019. године на иницијативу већинског власника компаније “Технички ремонт Братунац” /ТРБ/ Славенка Ристића, који је и генерални покровитељ такмичења, у организацији предсједника Шинкјокушин клуба “ТРБ” Игора Ранковића, пионира карате спорта у Бијељини.