Побједа Србије за крај СП, али ништа од Олимпијских игара :: Semberija INFO ::

 

Побједа Србије за крај СП, али ништа од Олимпијских игара


Рукометаши Србије побиједили су Холандију резултатом 32:30 (15:17) у посљедњој утакмици друге фазе Свјетског првенства.

"Орлови" су још раније остали без пласмана у четвртфинале, али су упркос овој победи, остали и без учешћа на Олимпијским играма, јер им је било потребно да буду у првих 10 селекција на шампионату.

За то су морали да тријумфују са 13 голова разлике или да Бахреин победи Хрватску.

Ниједно и друго се није десило, па ће у квалификације за Олимпијске игре у Паризу 2024. године ићи Хрватска и Словенија.

Србија ће олимпијску визу тражити на наредном Европском првенству.

Од почетка сусрета било је јасно да ће се убедљива побједа тешко десити са приступом, енергијом и мањком мотивације који су "орлови" показали на старту.

Лук Стеинс је правио хаос муњевитим извођењем брзог центра, али и асистенцијама које су "цепале" неуобичајено трому одбрану Србије.

Холандија је експресно повела са 7:3 и Тони Ђерона је морао да зове тајм-аут већ после непуних 10 минута. Након тога су српски играчи заиграли нешто боље и организованије у нападу, али је споро враћање у одбрану и даље било проблематично.

Још када су судије у 20. минуту доделиле црвени картон Мијајлу Марсенићу због оштрог старта над Стеинсом, Србија је била додатно ослабљена.

Али, једини преостали пивотмен, Драган Пешмалбек, био је најсветлија тачка у тиму Србије, у игри у пољу, док је на голу импресиван учинак имао Дејан Милосављев.

Да њих двојица нису били на том нивоу, Холандија би на полувремену водила са много више голова разлике од 17:15, мада је и до те предности дошла у посљедњем минуту са две грешке наших играча при резултату 15:15.

(Б92)