Познато 16 путника за други круг Свјетског првенства :: Semberija INFO ::

 

Познато 16 путника за други круг Свјетског првенства


Шпанија, Црна Гора, Иран, Француска, Словенија, Пољска, Шведска, Бразил, Зеленортска Острва, Исланд, Мађарска и Португал изборили су пласман у другу фазу Свјетског првенства када су групе А, Б, Ц и Д у питању.

Највећа драма је виђена на утакмици између једног од домаћина планетарне смотре, репрезентације Пољске и Саудијске Арабије. Пољацима је требала побједа да би прошли у другу фазу, а побједа је даље водила и Саудијску Арабију. На крају, послије велике борбе, на крилима навијача, славила је Пољска са 27:24.

У новоформираним групама, у којима борбе почињу већ 18. јануара, Француска и Шпанија ће имати по четири, Црна Гора и Словенија по два, Иран и Пољска су без бодова.

У другој групи, Шведска има четири, Бразил, Исланд, Мађарска и Португал по два, а Зеленортска Острва су без бодова.

У утакмицама посљедњег кола, у групама А, Б, Ц и Д, постигнути су сљедећи резултати: Бразил – Зеленорти Острва 30:28, Црна Гора – Чиле 35:33, Француска – Словенија 35:31, Исланд – Јужна Кореја 38:25, Шведска – Уругвај 47:12, Португал – Мађарска 27:20, Пољска – Саудијска Арабија 27:24.

Додајмо да су Њемачка, Египат, Низоземска и Данска такође осигурале други круг, а сутра ћемо добити и посљедњих осам учесника.

Сада слиједи борба за мјесто у четвртфиналу, које ће осигурати по двије репрезентације из четири групе, а двије ће бити формиране након утакмица у групама Ц, Д, Е и Ф.

Пласман у четвртфинале гарантира наставак борби за мјесто на Олимпијским играма, а наравно и наставак борби за побједничко постоље на Свјетском првенству, пише Спортклуб.
 
(Независне)