БУРА НА СКУПШТИНИ, ЈСД ПАРТИЗАН ИМА ДВА ПРЕДСЈЕДНИКА? :: Semberija INFO ::

 

БУРА НА СКУПШТИНИ, ЈСД ПАРТИЗАН ИМА ДВА ПРЕДСЈЕДНИКА?


Изборна сједница Скупштине ЈСД Партизан је прекинута након што су поједини делегати, међу којима и један од кандидата за предсједника Остоја Мијаиловић напустили засиједање.

Мијаиловић је незадовољан понашањем људи из фудбалског клуба и актуелног предсједника Милорада Вучелића, првог човјека фудбалске секције, одмах потом направио "своју Скупштину" у просторијама тениског клуба и "изабран" за предсједника, док је Милорад Вучелић прогласио ту одлуку неважећом, уз објашњење да на Скупштини није било кворума.

"Скупштина није одржана, на њој нису бирани никакви органи, ни чланови Управног одбора. За одржавање Скупштине, није било услова. Све нове Скупштине су нелегалне, нелегитимне. Дакле, све друге манифестације и догађаји, немају никакву правну ваљаност", рекао је Вучелић на ванредној конференцији за медије.

Претходно је конференцију за медије одржао и Мијаиловић, након што је изабран за предсједника уз подршку 52 од укупног броја од 88 делегата.

На тој сједници први човјек кошаркашког клуба истакао је да су у његовом тиму Марко Николић, Филип Филиповић и Ðорђе Вишацк,и који би требало да буде замјеник предсједника УО.

"Нисам се на овај корак одлучио зато што сам докон, већ ми се доста представника клубова обратило са жељом да се прикључе возу у доброј организацији попут кошаркашког клуба Партизан. Желим да вратимо радну атмосферу у све просторије. Бавићу се свим клубовима које представљате. Спортско друштво Партизан је једно од најтрофејнијих у Европи, а Скупштину није одржало пет и по година", истакао је Мијаиловић.

 Додао је да ће позвати Вучелића чим се заврше правне формалности.

"Ми фудбалски клуб не изостављамо из наше породице. Немам намеру да водим фудбалски клуб, нисам луд да напуштам клуб који сам градио шест година да бих отишао у клуб који дугује колико дугује", поручио је Мијаиловић.

(Тањуг)