СРПСКЕ КРАЉИЦЕ: ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ СРУШИЛЕ ТУРСКУ И УШЛЕ У ФИНАЛЕ, БРАНИЋЕ ТРОН ЕВРОПЕ! :: Semberija INFO ::

 

СРПСКЕ КРАЉИЦЕ: ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ СРУШИЛЕ ТУРСКУ И УШЛЕ У ФИНАЛЕ, БРАНИЋЕ ТРОН ЕВРОПЕ!


Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
Одбојкашице Србије пласирале су се у финале Европског првенства у Београду победом над Турском резултатом 3:1 (32:34, 28:26, 25:23, 25:13).

Преко 10.000 гледалаца у Арени је уживало у спектакуларној одбојци са обе стране мреже, али што је за нас још важније, у феноменалној игри и победи изабраница Зорана Терзића.

Оне ће у суботу од 20.00 играти за злато и одбрану европске титуле освојене пре две године.

Противнице ће бити одбојкашице Холандије или Италије које се од 20.00 часова састају на истом месту.

Тешко је описати шта је све на овом мечу учинила Тијана Бошковић, најбољи светски коректор, оборивши на овом мечу светски рекорд.

Она је, наиме, у првом сету распалила по лопти и послала је на другу страну брзином од 110,3 километара на сат. То никоме до сада није пошло за руком у историји мерења брзина у одбојци.

Меч је завршила са невероватних 39 поена!

Турска је боље почела и имала је константну разлику на својој страни. Тада је селектор Терзић направио измену и уместо Бианке Буше увео Катарину Лазовић.

То није утицало на исход првог сета, који се у невероватној драми решио у корист гошћи резултатом 34:32, али је и те како имало утицаја на крајњи исход.

Јер , Каћа Лазовић је била главни покретач преокрета Србије, фасцинантном енергијом и игром у пољу, али и веома прецизним смечевима када је то било потребно.

У новој драми у другом сету круцијална је била управо та енергија са оба краја терена, али и у средини, где је блок прорадио од момента када је Србија губила резултатом 21:18.

Уследила је фантастична серија након тајм-аута и драма на разлику овог пута отишла је на нашу страну – 28:26.

Психолошки моменат прешао је на страну Србије, иако је у већем делу трећег сета било нерешено и у потпуном егалу.

У још једној неизвесној завршници Турска је опет имала благу предност, али уследила је поново серија Србије на крилима Тијане Бошковић и комплетиран преокрет са 25:23.

И онда потпуна рапсодија у четвртом сету. Тукле су Српкиње са свих страна, а игра Турске се у потпуности распала и врло брзо је био крај.

(b92)