ПРИЈЕМ ЗА ЏУДИСТЕ: СПОРТИСТИ СУ НАЈБОЉИ АМБАСАДОРИ :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ЏУДИСТЕ: СПОРТИСТИ СУ НАЈБОЉИ АМБАСАДОРИ


Џудо клуб “Пантери” постоји већ 27 година, а повод за данашњи пријем код градоначелника Петровића су наши резултати, изјавио је предсједник овог клуба Огњен Ђука, подсјетивши да Џудо клуб “Пантери” у својим редима има дванаест “златних” шампиона на нивоу РС и девет на нивоу БиХ.

-Овдје смо данас да заједно испратимо нашег шампиона Милана Добранића на Европско првенство у Летонију. Он ће од 15. до 19. августа учествовати на Кадетском европском првенству у Риги. Уз помоћ градоначелника Петровића и Градске управе успјели смо уплатити неопходна средства за Добранићево учешће на овом европском првенству. Желимо да се захвалимо градоначелнику Петровићу и Градској управи на овом гесту, јер су још једном потврдили да пружају пуну подршку спортистима који представљају наш град на значајним европским такмичењима”, изјавио је Огњен Ђука, најавивши одржавање Петог међународног турнира у џудоу “Трофеј Пантера 2021”, који ће четвртог септембра бити одржан у Бијељини и који ће окупити више од 600 такмичара из РС, БиХ и седамнаест земаља региона. Седамнаестогодишњи Милан Добранић, ученик Техничке школе “Михајло Пупин”, изјавио је да се џудоом почео бавити од шесте године, те да годинама уназад осваја државне и балканске медаље.

-Највећи резултат је да сам двије године заредом државни шампион. Добро сам се припремио за Кадетско првенство у Риги. Имао сам добре припреме у Требињу, Србији и Швајцарској. Очекујем добар резултат на овом првенству”, изјавио је Добранић.  Градоначелник Љубиша Петровић изјавио је да су џудисти Џудо клуба “Пантери” у протеклим годинама доносили прегршт медаља са такмичења, те да су били прави “амбасадори” града Бијељине.

- Радује нас и најављени импресиван број такмичара који ће се појавити на турниру у Бијељини. Желимо добре борбе и максималан резултат Милану Добранићу на првенству у Риги”, истакао је градоначелник Петровић.