ЈОКИЋ РАЗБИО МАЈАМИ И ВОДИ 1:0 У ФИНАЛУ! Сомборац трипл-даблом уништио ривала :: Semberija INFO ::

 

ЈОКИЋ РАЗБИО МАЈАМИ И ВОДИ 1:0 У ФИНАЛУ! Сомборац трипл-даблом уништио ривала


FOTO: AP/Tanjug
Никола Јокић је повео 1:0 у НБА финалу са својим Денвером против Мајамија.

Српски кошаркаш Никола Јокић повео је претходне ноћи 1:0 у НБА финалу и сада га још три победе деле од шампионског прстена! Јокић је наставио доминацију на домаћем терену са својим Денвером и без већих проблема су савладали Мајами 104:93, а разлика је током највећег дела утакмице бића и већа од 11 поена разлике. Крајем треће деонице, Денвер је водио и 24 разлике да би потом дошло до благог опуштања и чувања за други меч (недеља, 2.30).
Нећемо вас изненадити ако кажемо да је Никола Јокић био и најбољи појединац утакмице са уписаним трипл-дабл учинком и то без нарочито велике потребе да кошгетерски доминира, пошто се првенствено одлучио да у игру укључи саиграче - и то је сјајно функционисало.

Тако је Никола Јокић меч завршио са 27 поена, 10 скокова и чак 14 асистенција за мало више од 40 минута на паркету, а шутирао је фантастично (8/12). Овога пута су га и судије мало више поштовале него што смо навикли, изгледа да су критике уродиле плодом, тако да је 12 пута одлазио на линију за слободна бацања - и погађао је 10 пута. Иако је играо скоро целу утакмицу, направио је само један фаул и две изгубљене лопте!

Јокићева партија је била историјска пошто је постао последњи играч у последњих 25 година који је за полувреме НБА финала успео да упише дабл-дабл (10 поена и 10 асистенција), с тим да постоји једна разлика. Џејмс је то успео у 42. утакмици у финалима, док је Јокић то урадио на дебију!

Вреди истаћи да је Јокић имао одличну помоћ у Џамалу Мареју који је уписао 26 поена и 10 асистенција, док су још тројица били двоцифрени. Арон Гордон је додао 16, Мајкл Портер још 14 и 13 скокова, а Брус Браун 10 поена. С друге стране Адебајо је предводио госте са 26 поена и 13 скокова, док је лидер тима - подбацио.

Џими Батлер је одиграо испод свог нивоа и меч је завршио са 13 поена, седам скокова и седам асистенција, па ће се од њега много више очекивати у другом обрачуну два тима. Уколико не буде могао да понови игре из мечева са Бостоном, Денвер је огроман фаворит да серију добије много лакше него што се очекивало, а сада су на добром путу да њихова франшиза први пут у историји дође до прстена.
 
(мондо)