СРПСКО ФИНАЛЕ У НБА ЛИГИ - НИКОЛА ЋЕ БИТИ ШАМПИОН! Ништа од СЕНЗАЦИЈЕ на Истоку, Јокић иде на Флориду! :: Semberija INFO ::

 

СРПСКО ФИНАЛЕ У НБА ЛИГИ - НИКОЛА ЋЕ БИТИ ШАМПИОН! Ништа од СЕНЗАЦИЈЕ на Истоку, Јокић иде на Флориду!


FOTO: PROFIMEDIA
У великом финалу НБА лиге снаге ће одмерити Денвер и Мајами, а у оба тима наступа српски кошаркаш по имену Никола. Остаје још само да се види коме иде прстен, Јокићу или Јовићу?

Кошаркаши Мајамија су други финалисти НБА лиге! Након предности од 3:0 у финалу Истока, па затим велике драме након што је Бостон успео да изједначи на 3:3, екипа са Флориде је једно од својих најбољих издања у сезони сачувала за сам крај - седму утакмицу која је одиграна у Масачусетсу. На гостујућем терену су Џими Батлер и екипа стигли до победе (103:84), па ћемо у финалу НБА лиге гледати окршај двојице српских кошаркаша!

Од раније је познато да ће Денвер Нагетси предвођени Николом Јокићем играти за први прстен у историји франшизе, а сада се најбољем српском кошаркашу у мечу за титулу придружио и тим Николе Јовића. Истина, млади српски кошаркаш нема импозантну минутажу ове сезоне у дресу Мајами Хита и одиграо је само пола минута у седмом мечу, али је током сезоне повремено најављивао да би могао да буде веома добар играч за тим са Флориде у будућности.
 
Док се то не деси, Ерик Сполстра има са чим да ради. Након неколико утакмица које је преспавао, Џими Батлер се вратио у форму и као прва звезда тима погурао Мајами ка финалу НБА лиге. У седмом мечу серије против Бостона убацио је 28 поена и био најефикаснији на сусрету, а додао је и седам скокова односно шест асистенција својој импресивној партији. Пратио га је Кејлеб Мартин са 26 поена и веома добрим процентима шута (11/16).

На другој страни терена покушали су да одговоре Џејлен Браун (19 поена), јунак шестог меча Дерик Вајт (18) и прва звезда тима Џејсон Тејтум (14), али то није било довољно да се комплетира један од највећих повратака у историји НБА лиге. Запшраво, Мајами им није оставио превише шанси да се то догоди. Већ после прве четвртине тим са Флориде је имао седам поена предности, она је до полувремена била двоцифрена, а у четвртој деоници догодила се и резултатска катастрофа за Селтиксе.

(mondo,rs)