Игокеа поражена од Хапоела: Тежак пут до топ 16 :: Semberija INFO ::

 

Игокеа поражена од Хапоела: Тежак пут до топ 16


ХОЛОН - Лишени услуга повријеђеног Кендирка Реја кошаркаши Игокее нису могли више од часног пораза на гостовању код Хапоела у Холону.

Израелски тим славио је резултатом 103:79 и тако повео са 1:0 у серији баража за попуну топ 16 фазе Лиге шампиона која се игра на двије добијене утакмице. Реванш је идуће седмице у Лакташима, а Игокеа мора да добије оба наредна меча да би прошла даље. Гости из Републике Српске добро су одиграли само прву четвртину, да би потом до изражаја дошао умор, кратка клупа, а прије свега квалитет домаћег састава који је пројектован за највише циљеве, односно освајање Лиге шампиона. Поред Реја, тренер Драган Бајић није могао да рачуна ни на новопридошлог Драгана Милосављевића који није био регистрован за ову утакмицу, али би требало да буде у саставу на реваншу 10. јануара.

- Ушли смо у меч ношени неким својим проблемима са повредама. Дан пред утакмицу повриједио нам се Кендрик Реј и његов изостанак сигурно је утицао на овако висок резултат. Прву четвртину смо доста добро одиграли, поготово у нападу, али одбрана нам није била на нивоу. Друга је прича за себе и проблеми који нам се понављају из утакмице у утакмицу. Упозоравао сам играче на офанзивни скок противника и тај сегмент дошао је до изражаја, поготово у другој четвртини, када је домаћин отишао на десет поена разлике - рекао је Бајић.

Нагласио је да, и поред пораза, нема предаје и да ће дати све од себе да на свом терену изборе мајсторицу и врате се у Израел.

- Неки играчи једноставно не могу да приме информације. Са скраћеном ротацијом покушали смо да се вратимо у другом полувремену, имали смо добро отварање, међутим, након тога дошли су проблеми са транзицијом и поенима из контранапада. Покушаћемо анализирати утакмицу и што спремније дочекати реванш. Надам се да ћемо бити јачи за два играча и имамо жељу да се вратимо овдје. Хвала домаћину на дивном гостопримству. И ми смо познати као добри домаћини и узвратићемо истом мјером - додао је Бајић.


Глас Српске