Ко с ким до краја у групи смрти и шта је БиХ потребно за осмину финала :: Semberija INFO ::

 

Ко с ким до краја у групи смрти и шта је БиХ потребно за осмину финала


Велика побједа бх. кошаркаша над актуелним шампионом Европе Словенијом и даље је централна тема у кошаркашкој Европи.

Био је то други тријумф “змајева” на Еуробаскету, који им још увијек не гарантује пролазак у нокаут фазу, што је само потврда да се налазе у групи смрти која је у потпуности оправдала тај назив.

Да се налази у било којој други групи пулени Адиса Бећирагића били би већ сада готово сигурни путник у осмину финала, но у групи Б то није случај. За пролаз даље БиХ ће највјероватније требати још један тријумф у преостале двије утакмице, а противници су Француска и Литванија.

Дакле, “змајеви” сигурно пролазе у случају барем једне побједе. Једини начин да се домогне осмине финала у случају два пораза јесте да Мађарска већ сутра савлада Литванију и тако је коло прије краја остави без шанси. У случају тријумфа Литванаца, бх. кошаркаши ће морати славити против Француза или против њих у посљедњем колу. 

Постоји ту још доста опција, јер практички нико није сигуран осим Њемачке и Француске која је осигурала пролаз, јер има бољи међусобни од Литваније. Након три кола у групи Б, Њемачка је прва са омјером 3-0, слиједе Словенија, БиХ, Француска (2-1), док су Литванија и Мађарска на скору 0-3.

У преостала два кола се састају, уторак: Босна и Херцеговина - Француска (14:30), Мађарска - Литванија (17:15), Њемачка - Словенија (20:30), сриједа: Босна и Херцеговина - Литванија (14:30), Француска - Словенија (17:15), Мађарска - Њемачка (20:30).


Независне новине