ОМЛАДИНСКИ КОШАРКАШКИ КЛУБ „КОШ“ БИЈЕЉИНА: Долазе бољи дани за кошарку у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

ОМЛАДИНСКИ КОШАРКАШКИ КЛУБ „КОШ“ БИЈЕЉИНА: Долазе бољи дани за кошарку у Бијељини


Омладински кошаркашки клуб „Кош“ формиран је септембра 2019. године од стране групе ентузијаста на челу са Игором Михајловићем. Замислили су клуб као мјесто у којем ће дјечаци и дјевојчице правити своје прве кошаркашке кораке. Захваљујући преданом и стручном педагошком раду, током претходне двије године кроз клуб је прошло њих око 200.

-Одлучили смо се да формирамо овај клуб са основним циљем да што већем броју дјеце пружимо добре услове за правилан психо-физички развој, да их окупимо око спорта и да, на тај начин квалитетно проведу своје слободно вријеме. Имали смо жељу да направимо једну добру причу, једну здраву средину у којој ће се дјеца пронаћи и вољети да дођу на тренинге. С обзиром на број дјеце која су за овај кратак период постојања клуба тренирала код нас, могу са задовољством рећи да смо успјели направити једну такву спортску средину“, рекао је за „Семберија инфо“ тренер Игор Михајловић.


 
Специфичност у раду ОКК „Кош“ се огледа у њиховој блиској сарадњи са Кошаркашким клубом „Радник“. Наиме, КК „Радник“ и ОКК „Кош“ недавно су потписали  уговор о пословно-техничкој сарадњи чиме је настављена успјешна сарадња два спортска колектива која је започела прије двије године. Сарадња се односи искључиво на рад и развој омладинског погона (пионири, кадети, јуниори). ОКК „Кош“ је у потпуности посвећен младим играчима са примарним задатком да, кроз своју школу кошарке, уз квалитетан рад и надзор, додатно популарише кошаркашки спорт. Овако постављеним планом, отвара се могућност константног спортског напредовања младих и талентованих кошаркаша. Сви они који имају квалитет и покажу вољу за напретком имају прилику да прођу развојни пут од школе кошарке ОКК „Кош“, кроз све омладинске селекције до сениорског тима КК „Радник“. На тај начин је заокружен процес у којем ће настајати нови квалитетни кошаркаши и добри људи.

-Велико је задовољство бити дио овакве кошаркашке приче у Бијељини. Наш је циљ да кроз ову сарадњу, за неколико година испрофилишемо неколико кошаркаша за које ће се чути у региону. Наш град је доказао да има телентоване дјеце али је до сада недостајало конкретног, јасно утврђеног плана и стратегије развоја кошарке у Бијељини. Мислим да ће ова сарадња ријешити и тај проблем и да ће се јако брзо чути за Бијељину као расадник добрих кошаркаша“, рекао је Михајловић за ,,Семберија инфо.

Семберске новине - Семберија инфо