КЛУБ КОШАРКАША У КОЛИЦИМА ПРОСЛАВИО 20. РОЂЕНДАН :: Semberija INFO ::

 

КЛУБ КОШАРКАША У КОЛИЦИМА ПРОСЛАВИО 20. РОЂЕНДАН


У Бијељини је данас одржан Међународни турнир кошарке у колицима који се бодује за Балканску лигу кошарке у колицима (БWБЛ). Организатор и домаћин турнира је био Клуб кошаркаша у колицима „Бијељина“ а поред њих учешће на турниру су узели ККК „Наис“ из Ниша, КК ОСИ „Парамонт“ из Подгорице и БКХУ „Левски“ из Софије. Окупљање спортиста је искориштено и за обиљежавање великог јубилеја бијељинске кошарке. Наиме , ККК „Бијељина“ ове године слави свој 20. рођендан.

Такмичење је прогласио отвореним градоначелник Бијељине Љубиша Петровић који се бираним ријечима обратио присутним кошаркашима.

-Спорт није познавао и никада неће познавати границе а ви сте најбољи доказ томе. Желим да вам честитам на одличној организацији и желим да знате да ће Градска управа бити увијек уз вас јер је ККК “Бијељина” оправдао сваки дан свога постојања”, рекао је градоначелник.

У спортском дијелу такмичења, у првој утакмици снаге су одмјерили нишки ККК “Наис” и КК ОСИ “Парамонт” из Подгорице гдје су Подгоричани убједљиво славили резултатом 71:38. У другој утакмици, домаћини, ККК “Бијељина” су у резултатски неизвјесном мечу побиједили госте из Софије резултатом 67:56. У екипи побједника су се истакли капитен Александар Јовановић са 22, Звонко Николић са 15 и млади Страхиња Росуљаш са 13 поена. Домаћини су играли и у трећем мечу на турниру гдје су тијесно побиједили ККК “Наис” из Ниша. Најзаслужнији за тријумф Бијељинаца био је Иншировић са 22 поена и 8 асистенција а помогли су му Росуљаш са 13 и Николић са 10, Шаренац са 5, Каруповић са 4, док су Дувњак и Сикима постигли по два поена. Четврти меч на турниру су одиграли гости из Бугарске и Црне Горе. БКХУ “Левски” је поражен од подгоричког КК ОСИ “Парамонт” резултатом 42:76.

Семберија ифно