За три сезоне – од Друге лиге РС до првака БиХ! :: Semberija INFO ::

 

За три сезоне – од Друге лиге РС до првака БиХ!


Мали фудбал, односно футсал претходних је година био неоправдано занемарен у Бијељини. Све до 2020. године и обнављања рада КМФ „Радник“. Ентузијасти и љубитељи овог спорта у Семберији су тако вратили традицију играња малог фудбала и што је још важније, вратили су све оне фудбалере које су са успјехом наступали у футсал клубовима изван Бијељине.

У сезони 2020/21. експресно су освојили Другу лигу Републике Српске – група Исток. Без иједног пораза! Сљедећа сезона је Бијељинцима послужила за пролазак кроз Прву футсал лигу РС. У 18 кола Прве лиге остварили су 13 побједа, један реми и четири пораза и са најбољом гол разликом у лиги далеко иза себе оставили највеће конкуренте из Бањалуке и Требиња. На почетку ове сезоне су заиграли у Премијер футсал лиги БиХ уз клубове богате традиције и међународног искуства попут Салинеса, Мостара СГ, Херцеговине, Сарајева... Упркос свему, екипа КМФ „Радник МД Схоп“ ове сезоне никоме није давала пардона. Након 18 премијерлигашких кола остварили су 14 побједа, три ремија и само један пораз уз гол разлику 104 постигнута и 58 примљених голова! Регуларни дио Премијер лиге БиХ су завршили на првом мјесту у неизвјесном фото финишу са ФЦ „Мостар СГ“. Мостарци су претходне двије сезоне суверено владали елитним рангом бх. футсала освајивши прву позицију са 14 бодова разлике у односу на другопласирано ГФЦ „Сарајево“ (2021/22.) односно са 12 бодова разлике у односу на ФЦ „Салинес“ сезону раније. Ове сезоне су завршили два бода иза Радника.



Након одиграних 18 кола услиједио је плеј оф за првака Премијер лиге БиХ. Захваљујући првом мјесту Бијељинци су одмарали први круг плеј офа и у полуфиналу дочекали екипу МНК „Херцеговина“. Широкобријежани су најприје побјеђени у Бијељини резултатом 10:4 (Павић три, Маринковић четири, Џомбић два гола уз аутогол гостију) да би у гостима Радникови футсалери овјерили побједу и са 2:3 (Маринковић два гола и Арнаутовић) најавили историјско финале за првака БиХ.

-Од 2020. године, када смо се поново окупили, имамо само један циљ, а то је ЕВРОПСКИ РАДНИК! Без вас ово све не би било могуће, јер сте били наша подршка са трибине и зато смо ту гдје јесмо. Најљепша футсал прича долази из Бијељине. Зато данас сви обуците плаву или бијелу мајицу, офарбајмо трибине нашим бојама, не штедите дланове и грло, јер неће бити лако. Идемо никад јаче по побједу и Европу. Нека се дуго прича о овом дану“, пред сваку утакмицу на домаћем терену поручивали су својим навијачима момци из КМФ „Радник МД Схоп“.


 
Финална серија се играла на три добијене утакмице. У првом мечу, одиграном 20. маја Мостарци су изненадили, и након пенала уписали прву побједу. Резултат је био 5:6 а голове за Радник су постигли Маринковић (три), Џомбић (1) и Павић (1). Четири дана касније играла се друга утакмица у којој Бијељинци нису калкулисали. Одличном игром су онемогућили све нападе домаћина и резултатом 1:4 поравнали серију. Голове у Мостару су постигли Маринковић, Павић, Арнаутовић и Ружичић. Трећа утакмица је играна 27. маја у Бијељини. Препуна дворана у Рачанској улици је свједочила одличној футсал представи у којој су футсалери Радника остварили другу побједу и дошли на корак до титуле. Меч је завршен резултатом 6:5 (Џомбић три, Павић два и аутогол) а четврти, потенцијално одлучујући меч био је на распореду синоћ, 31. маја. Свјесни важности меча футсалери оба тима су одиграли веома опрезно учинивши утакмицу у Мостару не толико лијепом за око. Резултат је до половине другог полувремена био у егалу (2:2) да би у завршетку меча момци из Бијељине сломили отпор Мостараца и са још два гола осигурали шампионску титулу Премијер лиге БиХ. Голове за КМФ „Радник МД Схоп“ постигли су Маринковић, Павловић, Ракић док је погодак којим је закључена бх. футсал сезона 2022/23. постигао Радников голман Ружичић.
 
По завршетку меча и освојене титуле првака Босне и Херцеговине из управе КМФ „Радник МД Схоп“ кратко су се огласили на званичној фацебоок страници клуба: „Хвала свима! Велика љубав за вас! Иде Лига шампиона“.



Част да током ове сезоне носе дрес КМФ „Радник МД Схоп“ имали су Данијел Ружичић, Драган Савић, Филип Пејић (голмани), Цвијетин Павић (Ц), Мирослав Миљковић, Давор Арнаутовић, Мирко Маринковић, Стефан Ракић, Данијел Ћулум, Владимир Џомбић, Дејан Павловић, Миљан Оџаклић, Перица Трифковић, Никола Влачић, Даниел Јовић, Филип Јовановић, Михаило Трифковић, Немања Ракић и Жарко Перковић, Огњен Марковић и Сергеј Јурошевић.

(Семберија инфо)