Севиља освојила Лигу Европе :: Semberija INFO ::

 

Севиља освојила Лигу Европе


Фудбалери Севиље савладали су Рому резултатом 4:1 и освојили Лигу Европе.

Прави спектакл гледали су навијачи на "Пушкаш арени" у Мађарској. 

Након 90 минута игре побједника није било. Како је меч завршен резултатом 1:1, шампиона је изњедрила пенал лутрија. Ту се боље снашао шпански тим који је погодио четири ударца са "бијеле тачке", наспрам једног Италијана.

Био је то дуел два тима са импозантним статистикама. Севиља никада није изгубила финале Лиге Европе, играли су их шест, док Жозе Мурињо никада није изгубио европско финале, све то гарантовало је узбудљиво финале, а то су навијачи и добили. Након велике драме једна од тих традиција је срушена.

Прво полувријеме обиловало је узбуђењима. Прво је Леонардо Спинацола имао сјајну прилику у 12. минуту. Имао је прилику у срцу шеснаестерца да распали по лопти, али је Бону био прибран и одлично је реаговао.

Мирно је било све до 35. минута када је Рома шокирала Севиљу. Сјајно је након брзо изведеног прекида проигран по средини Паоло Дибала који је успио између чувара да дође до лопте и матира Бонуа за 1:0.

Препустила је Рома иницијативу на почетку другог полувремена Севиљи, имали су неколико излета на половину ривала, а потом од 55. минута дошли су Шпанци до изједначења.

Иван Ракитић је послао одличну лопту по десној страни. Неспретно ју је у своју мрежу усмерио Ђанлука Манчини у покушају да интервенише испред Јусуфа ен Несирија.

Пет минута касније могла је Рома до новог вођства. Играо се 60 минут након одличног центаршута Роџер Ибањез и Абрахам имали су прилику да затресу мрежу ривала.

Побјеснили су Италијани након одлуке Ентонија Тејлора да досуди пенал након што је Ибањез оборио Лукаса Окампоса. Ипак, након прегледа ВАР снимка преиначио је своју одлуку.

Како се ближио крај меча расле су тензије. На другој страни је у 81. минуту Ентони Тејлор пропустио прилику да свира пенал за Рому иако је лопта погодила играча Севиље у руку. Није могао да се помири са тиме ни помоћник Жозе Мурињо који је добио јавну опомену.

У посљедњем, шестом минуту продужетака имала је Севиља напад за побједу пријетили су Шпанци преко Суса и Фернанда, али без промјене резултата.

У првом продужетку ниједан тим није желио да ризикује. Чекали су грешку противника, али је нису дочекали, остало је 1:1.

Ни након другог продужетка голова није било, те је шампиона Лиге Европе одлучивала пенал лутрија.

Ту се боље снашла Севиља. Бону је одбранио ударац Манчинија, а након треће серије Бону скида ударац и Ибањезу. То је било довољно да шпански тим слави 4:1

(Б92)